Numeroase adrese au fost trimise la București pentru a se oferi un răspuns la problema care datează deja de ceva timp, însă fără folos.
Rampa de deșeuri de la Rediu ce a aparținut municipalității botoșănene a fost închisă de mai bine de doi ani de zile, însă ultima autorizație eliberată de Agenția pentru Protecția Mediului de la Botoșani obliga Primăria la relocarea întregii cantități de gunoi.
O astfel de manevră presupune costuri colosale de câteva milioane de euro și din acest motiv s-a solicitat o altă soluție de la Ministerul Mediului, prin numeroase adrese.
Într-un final s-a primit un răspuns prin care mai marii ministeriali aruncă responsabilitatea către autoritățile din teritoriu, adică spre APM.
”Doar că aici lucrurile nu sunt foarte clare și nu cred că sunt premize favorabile pentru a primi un aviz asumat, pe plan local, pentru închiderea acestor depozite, pentru că atunci când s-a acordat autorizația de mediu a fost specificat foarte clar că această autorizație are valabilitate un an și are de asemenea obligația de a reloca deșeurile la un depozit autorizat”,
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani
Mai mult decât atât, o eventuare relocare a deșeurilor de la Rediu, peste care oricum a început să crească iarba, ar însemna umplerea primei celule de la depozitul ecologic de la Stăuceni, care preia din întreg județul.
”Dacă am face acest lucru, dincolo de prețul foarte mare pe care trebuie să-l plătim, respectiv câteva milioane de euro, prima celulă de la Stăuceni s-ar umple imediat și CJ ar trebui să demareze deja lucrările pentru celula doi, doar cu gunoiul care este pe cele trei spații de depozitare temporară”,
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani
Conducerea Agenției pentru Protecția Mediului de la Botoșani ar evita să își asume resonsabilitatea pentru o astfel de problemă atât de complexă.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL