Banii orașului înghițiți de taxele și salariile lui Dragnea

Vineri este poate cea mai importantă zi din an pentru administrația publică locală, în sensul în care se va aproba bugetul orașului.

 

Un buget scheletic însă, în care trei sferturi din bani sunt cheltuiți pe funcționare și o diferență extrem de mică pentru partea de dezvoltare.

 

Dezvoltare mult spus, mai degrabă supraviețuire pentru o parte dintre cetățenii acestui oraș care trăiesc în condiții apropiate de cele rurale.

 

”Conceperea bugetului municipiului Botoșani, din punctul meu de vedere a fost mai greu ca niciodată să reușim să facem un buget, dar în momentul de față avem o propunere de buget care am încercat să fie cât mai echilibrată în condiții de austeritate totală”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

Primarul a spus că va prezenta în Consiliul Local un buget rotund, adică unul în care s-a încercat ca atât nivelul veniturilor cât și cel al cheltuielilor să fie pe același prag.

 

”Bugetul a fost clar grevat de o serie de decizii luate în ultima perioadă, grevat de o parte din surse la venituri care ni s-au diminuat și aici vorbesc de 2,5 milioane de lei odată cu reducerea unor taxe care vin din alea 102 taxe care au fost suspendate sau tăiate de Guvern și bineînțeles de creșterile salariale care nouă ni s-au dat ca sarcină dar nu am avut și sursa”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

Astfel, dintr-un buget de 209 milioane de lei, doar 15 milioane sunt direcționate pentru partea de investiții.

 

Adică 150 de miliarde de lei vechi din care trebuie făcute o serie de plăți: ultima rată de 10 miliarde pentru nocturnă, asigurarea unor unități de învățământ contra incendiilor, documentații pentru clădirile cu risc seismic ridicat, utilități pentru cartierul ANL de pe Șoseaua Iașului, Spitalul de Boli Paliative sau finalizare parc de agrement Cornișa.