Băieți și fete, amintiri din viitor pe banii Primăriei, cu tehnici de tot felul sau muncă la cantină – GALERIE FOTO

Beneficiarii proiectului ”Poți ascunde, dar nu poți nega!”, au avut parte de o săptămână plină de activități în Botoșani și Agafton.

 

Evenimentul realizat de Fundația Județeană pentru Tineret și finanțat de Primăria Municipiului Botoșani este un proiect de formare voluntari și inițiere în viața asociativă în spiritul diversității, multiculturalității și egalității de șanse.

Week-endul trecut (24 – 26 iunie) în tabăra Agafton tinerii au participat simultan la activități atât teoretice, cât și practice. Activitățile teoretice au fost coordonate de un lector și au avut ca scop instruirea participanților în team-building, leadership și tehnici de comunicare. Activitățile practice au constat în ecologizarea taberei cum ar fi: curățirea aleilor și a terenurilor sportive de resturile vegetale, întreținerea spațiilor verzi, ecologizare, curățenie în cantină și îndepărtarea arbuștilor și formațiunilor vegetale inestetice.

 

Activitățile practice sunt parte din programul proiectului voluntar pentru amintiri din viitor, proiect al DJST (Direcția Județeană pentru Sport și Tineret) finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului. Prin participarea și la acest proiect a fost posibilă acoperirea cheltuielilor de ședere în tabără a tinerilor.

La Casa Tineretului, toată săptămâna 27 iulie – 3 iulie, au avut loc întâlniri ale tinerilor în scopul evaluării activităților din proiectul Poți ascunde, dar nu poți nega!, proiectării de filme și imagini cu activități de voluntariat și prezentarea unor organizații non-guvernamentale.

 

Tot în săptămâna menționată, în Centrul Vechi, tinerii participanți au împărțit flyere și pliante pentru a face cunoscute activitățile, obiectivele și scopul proiectului dar și pentru a încuraja populația orașului să participe și să sprijine sectorul non-guvernamental. Această activitate de informare va continua în Centrul Vechi aproape toată luna iulie.

În urma acestei săptămâni, participanții la proiectul finanțat de primărie au reușit să se constituie și să se comporte ca o echipă, din partea lor venind solicitări de a organiza mai multe întâlniri informale la Casa Tineretului în perioada imediat următoare.