Bagajul perfect chiar există: afla cum îl pregăteşti rapid

(P) Concediul bate la uşă, aşa că e bine să te pregăteşti din timp. Pregătirea bagajului poate fi una dintre cele mai stresante etape de dinainte plecării, dar există soluţii ca să transformi această activitate într-una uşoară şi rapidă. 

 

Bagajul perfect chiar există şi îl poţi pregăti cât ai clipi, mai ales dacă începi din timp. Află de mai jos câteva trucuri utile ca să împachetezi cu spor:

 


Unde pleci?

 


Ca să poţi pregăti uşor bagajul perfect, începe cu destinaţia. Bineînţeles că un bagaj pentru o excursie de două săptămâni va arăta diferit de o valiză pentru un city-break de trei zile. De asemenea, bagajul pentru un circuit în Japonia va fi complet diferit de bagajul pentru o vacanţă în Maldive. 


Destinaţia îţi dictează ce tip de haine îţi trebuie, dar şi ce accesorii, medicamente şi electronice sunt necesare.

 


Cât stai? 

 


Cu cât stai mai puţin în vacanţă, cu atât bagajul trebuie să fie mai mic. Deşi poate părea cool să ai mereu valize pline de haine cu tine, situaţia nu sta deloc aşa. Cu cât ai mai multe bagaje cu tine, cu atât vei avea mai mult de strâns, de împachetat şi de cărat. De cele mai multe ori nu ai nevoie de zeci de haine pentru o excursie de 5-7 zile, dimpotrivă.

 


Ce tip de geanta sau geamantan ai?

 


Bagajul perfect se adaptează în funcţie de tipul de geanta sau valiza. Vei împacheta diferit în funcţie de dimensiunile genţii sau valizei, dar şi de compartimentarea ei. Cea mai simplă regulă pe care o poţi aplica este să alegi o geantă de mână pentru vacanţele de 2-4 zile, un troller mic pentru vacanţele de 7-10 zile şi un geamantan mare pentru vacanţele mai lungi.

 


Începe cu esenţialele

 


Orice bagaj trebuie să înceapă cu articolele esenţiale şi anume lenjerie de corp, şosete, încărcătoare şi electronice mici, acte şi documente importante, produse de toaletă şi medicamente. Mai apoi, te poţi ocupa de haine, accesorii, încălţăminte, cărţi, jocuri sau chiar electronice precum boxa portabilă sau feonul. Articolele esenţiale ar trebui să rămână mereu cu tine în bagajul de mână atunci când zbori cu avionul, în cazul în care bagajul de cala se pierde.

 


De la haine la electronice

 


Hainele şi electronicele sunt două categorii de bază în viaţa de zi cu zi, aşa că vor avea loc prioritar în bagaj. Alege haine în care te simţi bine, adecvate zonei în care mergi şi vremii. Este de preferat să te gândeşti exact cu ce vei asorta o haină înainte de a o pune în bagaj, altfel rişti să o împachetezi degeaba, pentru că nu vei avea cu ce să o porţi.


La capitolul electronice, include aparate care să îţi facă viaţa mai uşoară, precum căştile wireless sau boxa portabilă. Boxa portabilă este perfectă pentru vacanţele unde vor avea loc petreceri, dar o poţi folosi şi pentru a asculta podcasturile preferate sau ştirile în camera de hotel. 


Cauta întotdeauna electronice de dimensiuni potrivite, fie că e vorba de căşti, fie că e vorba de boxe portabile sau aparate pentru stilizarea părului. Cu cât le găseşti loc mai uşor în bagaj, cu atât mai bine.

 


Nu uita medicamentele

 


Oriunde ai pleca în vacanţă, ia cu tine medicamentele uzuale, precum analgezicele, antimeticele, antiinflamatoarele, gelurile pentru muşcături de insecte sau antihistaminicele. Bineînţeles, trebuie să te asiguri înainte ce interdicţii există în ţara în care vei pleca când vine vorba de medicamente.


Dacă urmezi un tratament, nu uita să îţi iei cu tine un stoc suficient pentru vacanţă, însoţit de reţeta sau scrisoare medicală.


Ca să împachetezi că la carte înainte de a pleca în vacanţă, tine mereu cont de durata concediului, dar şi de locul în care mergi. Începe procesul cu obiectele esenţiale, pe care să le păstrezi mereu în geanta de mână, niciodată în valizele ce vor merge la cală. De asemenea, nu uita să iei cu tine medicamente, fie că urmezi un tratament, fie ca măsură de prevenţie.