Au apărut vânzătorii de mărţişoare, preţuri de la 1 la mulţi lei – FOTOGALERIE

 

Deşi suntem încă în luna februarie în Botoșani au început să apară comercianţii de mărţişoare. După „febra” cadourilor de Ziua Îndrăgostiţilor urmează Mărţişorul şi Ziua Femeii, astfel vânzătorii ambulanţi au deschis deja tarabele în Piaţa Centrală din Botoşani.

Martisoare Botosani

Comercianţii se plâng că n-au clienţi, dar fac şi-un milion pe zi

Aceştia oferă spre vânzare mărţişoare lucrate manual şi figurine, preţurile începând de la 1 leu, mărţişorul, până la 10, 20 de lei, figurinele. Îndură frigul, iar banii câştigaţi sunt puţini, dar speră că vor vinde mai mult la începutul calendaristic de primăvară. comercianta de martisoare din botosaniÎntr-o zi facem 500 de mii - un milion. Ce să fac să stau cu ele acasă? Îngheţ oleacă de frig, fac 500 de mii, e bun. Cele mai scumpe nu se vând acum, poate mai încolo, dacă dau una pe zi e bun, mai încolo când e sezonul, dar dacă tot am plătit măcar să stăm, cât vindem, vindem”, a povestit Loredana Hosei vânzătoare de marţişoare din Piaţa Centrală. Botoşănenii privesc marfa expusă pe tarabe şi pleacă, rar cumpără. Doar câţiva copii mai dau bani pe mărţişoare.

Primăria încearcă să facă ordine printre vânzătorii de mărţişoare

Reprezentanţii Primăriei Botoşani au primit solicitări din partea micilor întreprinzători care doresc să îşi amplaseze tarabele în diferite locaţii. Cei mai mulţi comercianţi ambulanţi au obţinut autorizaţii până pe data de 8 martie în zone precum Piaţa Mare, Centrul Vechi, Griviţa, Bucovina şi Capătul lui 1. ”Solicitanţii de acorduri au manifestat o preferinţă pentru platoul Pieţei Centrale, dar în afara zonei deţinută de Urban Serv şi sigur că s-au dat şi acolo câteva acorduri, dar am încercat să îi distribuim într-un mod uniform. Le-am dat acorduri şi în zona Centrului Vechi şi în zona Capătului 1, Bucovina, Griviţa sau Donici”, a declarat viceprimarul Viorel Iliuţă. Nu vor fi văzuţi în schimb comercianţi de mărţişoare pe cele două pietonale, respectiv Unirii şi Transilvaniei, zone intens circulate. Cel puţin asta e promisiunea edililor. Taxa pentru ocuparea spaţiilor pe domeniul public este stabilită prin Hotărâre de Consiliu Local şi ajunge la o sumă de aproximativ 1 leu/mp pentru o singură zi. Persoanele care vor fi prinse că vând marfa fără autorizaţie se vor alege cu amenzi din partea poliţiştilor locali.

[[galerie-foto]]

VEZI ŞI:
 FOTOGALERIE: Viaţă de pieţar: Vânzare „la rece” şi frig îndurat pentru câţiva lei