Atracțiile Deltei Dunării și importanța lor pentru o excursie de vis

(P) In ultimii ani, Delta Dunarii a devenit o destinatie foarte populara de vacanta aproape in toate anotimpurile, insa cu precadere primavara, cand natura revine la viata, vara, cand natura isi arata adevarata maiestrie si toamna, cand schimbarile produse in natura au o culoare fantastica si vor putea fi pastrate sub forma unor amintiri de neuitat surprinse de camera foto a aparatului sau a telefonului.

 

Posibilitatile de relaxare si de petrecere a timpului liber in Delta Dunarii sunt numeroase, de la pescuit si pana la excursiile pe diferite trasee mai mult sau mai putin cunoscute, unele populate doar de colonii imense de pelicani sau cormorani. Pensiunea Akropolis din Tulcea le permite turistilor sa beneficieze de excursii in Delta Dunarii pe care sa isi doreasca sa le repete cat mai curand. Personalul amabil si salupele de ultima generatie sunt cele mai importante motive pentru care turistii opteaza pentru un concediu in Delta.


Delta Dunării – locul unde turiștii de toate vârstele vin să își petreacă vacanța sau concediul


Delta Dunarii este inclusa in patrimoniul UNESCO inca din anul 1991, fiind o rezervatie a biosferei si un parc national cu un renume la nivel mondial. Aici se adapostesc peste 300 de specii de pasari, sute de specii de pesti si amfibieni, de mamifere si de reptile. In plus, turistii care doresc sa isi petreaca vacanta aici trebuie sa stie ca numai in Delta Dunarii pot admira cai salbatici, acesta fiind ultimul loc de pe continent in care se pot bucura de acest privilegiu.


Pe langa faptul ca pot admira pasarile, ca pot prinde peste si pot vedea cai salbatici, excursiile in Delta Dunarii sunt foarte palpitante si interesante incepand din luna mai si pana toamna tarziu, cand natura se deschide si isi intampina turistii asa cum se cuvine, cu tril de pasari, cu verdele crud al vegetatiei si cu frumusetea peisajelor.


Topul locurilor din Delta Dunării care trebuie vizitate


Unul dintre cele mai frumoase locuri care merita sa fie vizitate in Delta Dunarii este Lacul Rosca, langa cea mai mare colonie de pelicani din Europa, intr-o zona protejata prin lege, intre Chilia Veche si Periprava. De asemenea, turistii nu trebuie sa rateze nici vizita la padurea Letea, una dintre cele mai vechi rezervatii naturale din Romania, declarata arie protejata inca din 1938, unde caii salbatici pot fi vazuti alergand liber, unde flora si fauna pe cale de disparitie se infatiseaza turistilor in toata splendoarea lor.

 

padurea letea

 


Padurea Caraorman este o alta zona de atractie a Deltei Dunarii pentru turisti, in care umbra stejarilor seculari este atat de deasa, iar plantele agatatoare atat de mari, incat cei care o viziteaza pentru prima data cred ca au ajuns intr-o alta lume.


Organizarea unei excursii in satul Sfantu Gheorghe este recomandata cu tarie tuturor turistilor care vin pentru prima data in Delta Dunarii, pentru ca acolo pot gusta caviar proaspat si cel mai bun bors de peste facut pe malul apei. Excursiile in Delta Dunarii trebuie incununate cu o vizita pe plaja virgina de la Gura Portitei, unde isi fac cuib cele mai rare specii de pasari.