Aproape 200 de mii de euro despăgubiri pentru ultimul tronson al rutei alternative Suceava-Botoșani, se pregătește și o micro-centură spre Botoșani

Despăgubirile pentru persoanele fizice și juridice expropriate de terenurile pe care trece ruta alternativă Suceava-Botoșani sunt în valoare de 939.574 lei, respectiv 191.752 euro.

 

În conformitate cu prevederile legale în vigoare lucrările de construcție, reabilitare și modernizare de drumuri sunt declarate de utilitate publică, motiv pentru care pot fi expropriate bunurile imobile proprietate a persoanelor fizice sau persoanelor juridice, cu sau fără scop lucrativ, și a oricăror altor entități, precum și cele aflate în proprietatea privată a municipiilor, pe care se realizează lucrările de utilitate publică de interes local.

 

Pe cale de consecință, scrie Obiectiv de Suceava, sumele vor fi achitate de Primăria municipiului Suceava, de la bugetul local, iar un proiect de hotărâre se află pe ordinea de zi de la ședința Consiliului Local de miercuri, 21 noiembrie.

 

„În vederea realizării obiectivului de investiții ruta alternativă Suceava – Botoșani se impune cu necesitate realizarea exproprierii unor parcele de teren. Printre etapele procedurii de expropriere se află și consemnarea sumei individuale aferente reprezentând plata despăgubirii pentru terenurile care fac parte din coridorul de expropriere și afișarea listei proprietarilor lor. Valoarea despăgubirii a fost stabilită prin raport de evaluare întocmit pentru fiecare parcelă de teren pe categorie de folosință de către un evaluator autorizat”, se spune în referatul de aprobare atașat la proiectul de hotărâre de consiliu local.

 

În momentul actual în municipiul Suceava există o problemă majoră de trafic auto în zona comercială a orașului, pe strada Calea Unirii, tronsonul cuprins între podul peste râul Suceava și sensul giratoriu Burdujeni.

 

Pentru remedierea acestei probleme, este în curs de realizare o rută alternativă, o micro-centură spre Botoșani, un drum care să realizeze legătura dintre Calea Unirii și șoseaua DN29 Suceava – Botoșani, este o parte din explicația pe care o indică raportul de specialitate al Direcției de Patrimoniu din județul vecin.