ANUNȚUL lui Iohannis: Circulația va fi restricționată mai devreme / CE spune despre un posibil lockdown de Paști

Președintele a atras atenția că cifrele din ultima săptămână privind pandemia sunt „îngrijorătoare” iar tendința de creștere e evidentă și presiunea pe secțiile de terapie intensivă este tot mai mare.

 

Circulația pe timp de noapte ar putea fi restricționată mai devreme, de la ora 22,00, pe fondul tendinței de creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus, a anunțat marți președintele Klaus Iohannis, care a asigurat însă cu nu se are în vedere impunerea unui lockdown de Paști.

 

„Restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate iar circulația pe timp de noapte care este restricționată acum de la ora 23 va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la orele 22”, a spus șeful statului, într-o declarație de presă.

 

„Trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal”, a adăugat președintele.

 

”Nu avem în vedere un lockdown de Paște”, a spus Iohannis la finalul conferinței de presă:

 

”Dragii mei, haideți să nu irosim ceea ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare, campania de vaccinare care merge foarte bine. Iată că deja până acum s-au vaccinat peste 1 milion de români, iar numărul de doze administrate crește de la o zi la alta. Numărul de centre de vaccinare crește de la o săptămână la alta. Astfel încât până în vară să avem un nivel foarte bun de vaccinare a populației.

 Dar până atunci trebuie să avem grijă, să nu ne înecăm la mal! Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, din cauza numărului relativ mare de îmbolnăviri și restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulația pe timp de noapte, care este restricționată acum de la ora 23:00, va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la ora 22:00.

 Și, în final, un mesaj care cred că este important pentru mulți: pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paște”.

 

Declarația președintelui vine după o ședință de lucru la Palatul Cotroceni privind siguranța publică în unitățile de învățământ, la care au mai participat premierul Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, inspector general - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Gen. mr. Dan Paul Iamandi, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store