Ancheta în cazul Alexandrei a fost preluată de procurorii de la Suceava

Cazul Alexandrei Ivanov, tânăra însărcinată care a murit la Maternitatea din Botoșani, va fi preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

 

Informația a fost făcută publică de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Chihaia, citat de Agerpres.

 

Această măsură a fost luată tocmai pentru a înlătura orice suspiciuni cu privire la desfăşurarea anchetei penale, a mai precizat acesta.

 

”Decizia a fost luată de parchetul ierarhic superior. A fost o decizie de comun acord cu cei de la Parchetul Curţii, iar cercetările care se fac acum sunt dispuse de procurorul de caz de la Parchetul Curţii”,

a declarat Valeriu Chihaia.

 

Iniţial, cercetările în cazul morţii Alexandrei Ivanov au fost demarate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani,  desfăşurându-se ”sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”.

 

”Alexandra era odihnitoare de oameni, era liniștită, era zâmbitoare, era optimistă”

 

Alexandra Ivanov, tânăra de 25 de ani însărcinată care a murit la Botoșani după ce, spun apropiații, nu a fost operată la timp, a fost condusă pe ultimul drum.

 

Tânăra mamă era cunoscută de preoții care se implicau în tot felul de activități sociale și umanitare. Astfel de întâlniri aveau loc și în tabere religioase, unde Alexandra era prezentă mai mereu alături de alți tineri din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși din România (ATOR).

 

Predica de după slujbă a fost rostită de un preot arhimandrit din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, părintele Nicodim Petre.

 

”Noi o cunoaștem pe Alexandra ca un copil cuminte. Eu o știu personal din clasa a VII-a, dintr-o tabără, cu un duh bun. Fiecare om se naște cu anumite daruri, cu anumită stare sufletească. Alexandra era odihnitoare de oameni, era liniștită, era zâmbitoare, era optimistă. A primit multe daruri de la Dumnezeu și darurile acestea au rodit în jurul ei și acum când pleacă va lăsa un gol și în familia ei, și în parohia aceasta și în generația ei pentru că ea fost parte dintr-o generație de tineri apropiați de biserică și de Dumnezeu, de preoți și de valorile noastre creștinești. Știa să se roage, acea frică de Dumnezeu, avea o gândire corectă, optimistă”,

a spus părintele Nicodim Petre.