Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

 

Ce credeți că i se poate întâmpla unui individ care deține o firmă de transport, este plătit să aducă în România un autoturism pe platformă, face ce-l taie capul cu mașina apoi înjură și amenință pe toată lumea?

Nimic!

 

Pentru că asta reiese dintr-o poveste adevărată ce i s-a întâmplat unui bârlădean. Sorin S. este originar din Bârlad însă în prezent este stabilit în Eindhoven, Olanda. În data de 8 octombrie 2017 a trimis acasă un autoturism marca VW Passat.

 

A apelat prin intermediul unei cunoștințe la serviciile unei firme din Botoșani care își are sediul într-o comună. Însă greșeala pe care avea să o regrete ulterior din toată inima a fost aceea că a ”mers pe încredere”.

 

”Mașina era cu nr de RO și avea toate actele în regulă. Șoferul pe nume L. Dorin nu mi-a dat nici un act la mână, au zis că ei merg pe încredere fiind recomandați de cineva din Botoșani. Mașina a ajuns la Bârlad și am achitat prin intermediul unui prieten suna de 600€. Zilele trecute am primit acasă o amendă din Ungaria precum că mașina a fost surprinsă de aparatul radar cu 160km/h pe data de 9 octombrie a doua zi după ce am trimis-o pe platformă, amenda fiind de 450 de lei”,

Sorin S., persoana păgubită

 

Păgubitul nu a rămas decât cu o serie de bănuieli și scenarii pe care și le-a făcut în sensul în care să explice modul cum a fost aplicată amenda. Și ce anume s-a întâmplat cu autoturismul lui care la plecare era pe platformă.

 

A încercat, evident un dialog cu șoferul cu care discutase inițial și a cărui număr apare pe cartea de vizită.

 

”Eu presupun că mașina a fost dată jos și au pus alta din Germania, altfel nu se explică cum a fost surprinsă de aparatul radar cu 160km/h, menționez că șoferul avea un microbuz mai vechi și nu avea cum să circule cu 160km/h și cu mașina pe remorcă. Am contactat șoferul spunându-i de amendă; acesta spunând că nu-mi plătește amenda și că e vina mea că nu i-am luat numerele de înmatriculare și ei nu m-au obligat să trimit mașina cu ei, că doar eu i-am contactat. L-am amenințat că-i fac reclamă negativă pe site-urile de socializare, el spunând că au destui „fraieri” care trimit mașini acasă de când nu mai există taxă de primă înmatriculare”,

Sorin S., persoana păgubită

 

Un dialog cu respectiva persoană, la același număr de telefon care apare pe toate cărțile de vizită, am încercat și noi.

 

Nu am avut parte decât de un limbaj extrem de violent, injurii și tot felul de amenințări.

 

Evident că reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) nu pot interveni cu nimic în acest caz.

 

Păgubitul însă pare că se poate adresa cu o plângere, chiar și în plic având în vedere că este plecat din țară la IPJ Vaslui. Iar în cazul în care se va stabili că este vorba de înșelăciune, polițiștii vasluieni își vor extinde cercetările în județul Botoșani.

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store