Polițiștii de la Serviciul Rutier pot merge prin școli și îi pot învăța pe copii informațiile esențiale despre respectarea indicatoarelor rutiere și despre comportamentul responsabil.
În anul 2020 s-au înregistrat 22.836 accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, rezultând 29.571 persoane accidentate, din care 5,6% persoane accidentate mortal. În același an, România este pe primul loc din Europa în ceea ce privește rata mortalității în accidente rutiere…
Cifrele sunt șocante, nu-i așa? Generațiile mature sunt destul de iresponsabile pe șosele, atât șoferii, cât și pietonii. Poate că noi suntem ”pierduți” din acest punct de vedere, dar trebuie să facem ceva pentru generațiile viitoare de oameni mari, pentru copiii noștri!
O soluție ar putea fi educația rutieră încă din ciclul primar de școală! O soluție simplă, deloc costisitoare, dar extrem de utilă! Polițiștii de la Serviciul Rutier pot merge prin școli și îi pot învăța pe copii informațiile esențiale despre respectarea indicatoarelor rutiere și despre comportamentul responsabil, vital pentru siguranța fiecăruia din noi, mic sau mare!
Așa măcar vom fi siguri ca viitorii șoferi cunosc noțiunile de bază ale educației rutiere, întrucât orele de legislație, obligatorii pentru obținerea permisului de conducere, se fac doar „din pix” sau doar „pe hârtie”, cum se obișnuiește la noi… Să fentăm legea, dar oare pe cine fentăm de fapt?
Carambolul uriaș de pe Autostrada Soarelui ne lasă fără cuvinte, dar este cel mai bun argument pentru o mai bună educație rutieră, care trebuie să fie implementată din copilărie!
Viața are prioritate!
(Comunicat Roxana Florentina TURCANU, președinte ALDE Botoșani)
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: