Pastilele împotriva răcelii, fie ele medicamente propriu-zise sau suplimente alimentare, conțin numeroase E-uri.
Potrivit Yescomment, studiul efectuat recent, în cadrul căruia au fost analizate 30 de produse din această categorie, scoate la iveală lucruri îngrijorătoare.
Studiul, realizat de Infocons, asociație națională de protecție a consumatorilor, oferă următoarele concluzii:
-26% dintre produse au un singur aditiv alimentar.
-23% din produse au în componența lor 4 aditivi alimentari.
-20% din produsele analizate conțin 5 aditivi alimentari.
În total, au fost descoperiți 33 de aditivi diferiți, în medicamentele și suplimentele alimentare studiate. Cel mai răspândit dintre acestea este E334, descoperit în 11 produse, deci în mai mult de o treime din total.
E334, numit și acid tartric sau tartaric, este un acid organic cristalin ce se găsește în mod natural în multe plante, în special în struguri. El dă gustul caracteristic fructelor acide precum struguri, lămâi sau portocale. E334 este utilizat ca aditiv în alimente ca reglator de aciditate, antioxidant și sechestrant. Singurul efect negativ cunoscut al acestui aditiv alimentar constă în iritarea și inflamarea sistemului gastrointestinal, atunci când este consumat în cantitate mare.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: