Adolescent de 17 ani violat toată noaptea în pădurea Rediu de un bărbat din Suceava

Un băiat din Botoșani a fost victima unei agresiuni sexuale care s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, 21 martie 2023.

 

Atras în capcană de pe un site de „gay”

 

Cu bărbatul care l-a violat s-ar fi cunoscut pe un site care este dedicat persoanelor cu înclinații homosexuale.

 

Adolescentul avea cont pe respectiva platformă și obișnuia să discute cu alți bărbați aflați în căutare de relații sexuale.

 

Ar fi acceptat să se vadă cu suceveanul în vârstă de 35 de ani undeva într-o zonă a municipiului. Ar fi plecat cu mașina bărbatului din județul vecin care l-ar fi dus în pădurea Rediu de la marginea orașului.

 

Amenințat cu moartea de agresor 

 

Acolo însă suceveanul ar fi adoptat un comportament agresiv și l-ar fi amenințat pe băiat cu moartea dacă nu acceptă sexul.

 

Tânărul ar fi întreținut relații sexuale împotriva voinței sale. După ce a scăpat din mâinile bărbatului din Suceava, s-ar fi dus acasă unde le-a povestit părinților ce i s-a întâmplat, fiind astfel anunțată Poliția.

 

”Avem înregistrat un dosar penal pentru infracțiunea de viol. A fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei și sunt continuate cercetările pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se vor impune”,

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

În cursul zilei de marți polițiștii botoșăneni l-au identificat pe bărbatul din Suceava care este acuzat că a violat un minor de același sex.

 

Adolescentul urmează să fie examinat medico-legal. În cazul în care fapta se confirmă, cel mai probabil bărbatul de 35 de ani urmează să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Atenție, părinți!

 

Specialiștii atrag atenția că numeroase percepții și comportamente online îi fac pe adolescenți și tineri vulnerabili în fața traficanților de carne vie și a abuzatorilor sexuali.

 

Cu precădere în fața celor care folosesc metoda „Loverboy”, iar acest lucru reiese dintr-un studiu efectuat de platforma de cercetare iZi Data în rândul tinerilor de 15-25 de ani care utilizează internetul.

 

„Decalajul dintre generații se adâncește în contextul riscurilor din mediul online. Dacă în trecut regulile erau simple și clare: nu vorbești cu străini pe stradă, vii acasă când se aprind felinarele stradale, acum distanța fizică furnizată de ecrane dă senzația unui paravan și a unei percepții de falsă siguranță. Tinerii sunt poate chiar mai conștienți decât părinții lor despre riscurile din online, însă, paradoxal, nu consideră că li se poate întâmpla ceva rău tocmai lor”, a fost o parte din expunerea Silvia Luican, fondatoarea platformei iZi Data.

 

De altfel și polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) derulează numeroase programe de prevenție în rândul copiilor, pentru a fi împiedicate abuzurile asupra lor.

 

Din nefericire, în ultimii ani, acest fenomen al infracțiunilor comise asupra copiilor a luat amploare, secțiile penale din instanțele de judecată fiind cele mai încărcate din punctul de vedere al dosarelor.