Ada Macovei lansează o ofertă inedită de vacanţă: VEZI PROGRAMUL

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean a lansat o ofertă de vară, complexă, prin care elevii iubitori de carte îşi pot petrece timpul rămas din vacanţa de vară, prin a participa la diverse activităţi organizate, pe bază de voluntariat, de o serie de instituţii locale implicate, inspectori şcolari sau profesori botoşăneni.
Printre altele, copiii se pot bucura săptămânal de activităţi sportive, culturale, educative, de informatică sau  distractive. Iată programul complet al ofertei de vară:
SPORT PENTRU FIECARE
În câteva unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani, ISJ organizează în parteneriat cu conducerile unităţilor de învăţământ şi cu Primăria Municipiului Botoşani, activităţi pentru elevii care doresc să practice sport într-un cadru organizat şi supravegheat, în baze sportive la care accesul se va realiza pe baza Carnetului de elev, GRATUIT:
Program de funcţionare: marţi, joi, orele 9,00-11,00
Baze sportive:
Şcoala cu clasele I-VIII nr. 13, Botoşani
Şcoala cu clasele I-VIII nr. 7 Botoşani
Şcoala cu clasele I-VIII nr. 8 Botoşani
Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” Botoşani
Colegiul Naţional “A.T. Laurian” Botoşani

CENTRUL DE EXCELENŢĂ - ALTFEL
Profesorii Centrului de Excelenţă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, organizat, începând cu anul 2011, la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 6 “Gr. Antipa” Botoşani, împreună cu inspectori şcolari, profesori metodişti şi membri ai Corpului de elită organizează GRATUIT numeroase activităţi.
Program de funcţionare: luni şi miercuri -orele 9,00-12,00, Şcoala cu cl. I-VIII nr. 6  Botoşani  Centrul de Excelenţă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani
INFORMATICĂ DISTRACTIVĂ – elevi din clasele VII-XII
“Să ne jucăm e simplu, să rezolvăm o problemă, e mai dificil! Îmi plac provocările, aşa că voi face şi una şi alta!” Acesta este cadrul în care se vor desfăşura ore atractive şi utile de informatică.
Se va realiza o planificare la faţa locului, în funcţie de numărul de elevi prezenţi şi de capacitatea laboratoarelor.
CLUBUL DE CONVERSAŢIE ÎNTR-O LIMBĂ STRĂINĂ -  elevi din clasele V-XII
Elevii împreună cu profesorii de limba şi literatura engleză şi franceză vor realiza activităţi interactive pe teme date: turism (călătorii, cumpărături, obiective turistice etc.) sau integrare pe piaţa muncii (redactarea unui CV într-o limbă străină, comportament şi atitudine la interviul de angajare, redactarea documentelor oficiale etc.) sau pe teme alese de elevi.
REZOLVAREA TEMELOR DE VACANŢĂ la matematică şi limba română - elevii claselor I-VIII
Pentru că încă se dau teme pentru vacanţă, deşi ea are alt sens şi altă menire, venim în sprijinul elevilor şi părinţilor, prin asigurarea prezenţei în Centrul de excelenţă a mai multor învăţători, profesori de matematică şi profesori de limba şi literatura română, pentru fiecare an de studiu.
Elevii se vor prezenta cu caietele de vacanţă şi/sau cu temele, în rezolvarea cărora întâmpină dificultăţi, iar profesorii îi vor  coordona şi sprijini în soluţionarea lor.
“A trecut jumătate din vacanţă! Temele date, trebuie realizate!”

CENTRUL DE LECTURĂ – elevi de orice vârstă
Biblioteca şi Centrele de documentare sunt spaţii minunate de lectură şi de socializare pentru elevii pasionaţi sau încă începători în arta lecturii.
“Merită să citeşti, vei vedea lumea cu alţi ochi – ai minţii
ŞCOALA DE VARĂ  - „PREZENT ŞI VIITOR ÎN SIGURANŢĂ”       
Program de funcţionare: Vineri şi sâmbătă, orele 9,00-12,00 – elevi din clasa a VII-a
Vor fi organizate acţiuni în domeniul protecţiei civile la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, str. Uzinei, nr. 3 şi excursii în fiecare sâmbătă la Ipoteşti, com. Mihai Eminescu, jud. Botoşani.
Copiii vor beneficia de o altfel de instruire în domeniul apărării civile. Activităţile vor cuprinde vizionare de filme, jocuri interactive, acţiuni de simulare a unor situaţii de protecţie şi pregătire, cu specialişti din mai multe insituţii, pe teme atractive de protecţie civilă, teme culturale şi religioase.
Aceste acţiuni vor fi organizate în fiecare săptămână a lunii august 2011, vineri şi sămbătă, cu cca. 50 de copii pe serie (2 zile). Copiii pot participa vineri la activităţi practice la sediul ISU, iar sâmbăta, la o excursie pe teme culturale şi religioase la Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii “Mihai Eminescu”, sub supravegherea personalului ISJ şi ISU. La sfârşitul fiecărei serii, sâmbăta, va fi organizată o evaluare a cunoştinţelor şi deprinderilor dobândite, fiind selectaţi cei mai activi 10 copii.
La finalul celor 4 săptămâni de activităţi, cei 40 de copii selectaţi vor participa la o mini-tabără gratuită, organizată în Tabăra “Codrii de aramă” Agafton, jud. Botoşani, în perioada 29 august - 1 septembrie 2011. Programul taberei este gândit special pentru elevii de vârsta 14-15 ani, adaptat intereselor acestora, în liniile generale ale Şcolii de vară.
Se încearcă astfel, pilotarea unui proiect care poate fi extins în anii următori la nivelul judeţului Botoşani, din urma căruia să rezulte o mai bună integrare socială a elevilor.