Actorul a postat pe rețelele sociale un video prin care îndeamnă ca femeile să fie bătute „cu mese, cu scaune”, urmează plângeri penale pentru instigare la violență.
Actorul George Burcea, autorul unui roman despre violență domestică, îndeamnă pe Instagram ca femeile să fie bătute „cu mese, cu scaune”.
„Și nu ca instigare, dar fraților, dacă le place mai mult un bărbat care le bate decât unul care le ajută în casă, dați-le ce merită, bro!”,
spune actorul George Burcea într-o filmare live pe Instagram
Burcea, vizibil nervos, repetă că „unele femei merită să fie bătute de bărbați”.
Din declarațiile sale, actorul pare să fi fost „jignit” de o femeie pentru faptul că este un bărbat care gătește.
De aici și până la tirada actorului n-a mai rămas decât un buton de „Live”. Derapajul actorului a fost semnalat de activista Alina Dumitriu, care a publicat și capturi video cu George Burcea. Ea a menționat, pe Facebook, că va depune o plângere penală pentru instigare la violență, scrie Libertatea.
„Băi, femeilor, eu lupt cu voi, da? Eu sunt pentru voi, pentru înțelegere și dragoste, pentru înțelegerea cuplului, și voi mă înjurați că eu gătesc? Păi, fetelor, vă repet, vă doresc să aveți bărbați care în momentul în care vin de la muncă să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicul bunicii mele, acum 15-20-30 de ani”,
spune Geroge Burcea în filmarea sa live.
El a continuat să afirme că „unele femei asta merită”:
„Vă doresc capace în cap, sincer, pentru că se pare că asta meritați. […] bărbați, bateți-le! Dacă nu e ciorba fierbinte, sau mămăliga nu e fierbinte, bateți-le, bro, ca asta merită probabil, iertați-mă. Să ajung pe tot TikTok-ul și pe tot internetul din România…”
Înregistrarea a fost ștearsă ulterior de pe platformele sociale.
Declarațiile actorului sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât el a lansat, recent, un roman la editura Hyperliteratura ce abordează tema violenței domestice în perioada comunistă, inspirat de povestea familiei sale.
Intitulat „Scrisoare către Ceaușescu”, volumul publicat în luna octombrie a devenit bestsellerul editurii.
Directorul editurii Hyperliteratura, Andrei Ruse, a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care condamnă declarațiile lui George Burcea.
Potrivit unui anunț transmis marți seara, ”în urma instigărilor la violență împotriva femeilor aduse de actorul și scriitorul George Burcea, autorul romanului „Scrisoare către Ceaușescu”, editura Hyperliteratura a decis retragerea de piață a cărților sale. Această hotărâre vine ca un gest firesc împotriva promovării unor astfel de comportamente publice, paradoxal, vorbind despre o carte care tratează exact violența domestică”.
„Scrisoare către Ceaușescu” este cartea de debut a actorului George Burcea și a fost publicată în octombrie 2021, la editura Hyperliteratura.
Potrivit editurii, romanul este inspirat din viața actorului. Cartea prezintă situațiile dramatice prin care mama sa, terorizată de soțul ei, a trebuit să treacă în anii de final al dictaturii comuniste.
La câteva ore după ce activista Alina Dumitriu a făcut public derapajul său, George Burcea și-a cerut însă scuze pentru instigarea la violență împotriva femeilor, într-un nou mesaj pe Instagram.
„Am avut o reacție de care îmi este foarte rușine”,
spune actorul.
„Am greșit în felul în care am reacționat, dar cea mai mare greșeală este că am spus niște lucruri la furie cu care nu rezonez și care nu îmi fac deloc cinste, nici mie și niciunei femei”,
a transmis Burcea
George Burcea, în vârstă de 33 de ani, a fost căsătorit cu cântăreața Andreea Bălan și au împreună două fete.
Este originar din Botoșani și a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, din București.
În prezent, Burcea filmează pentru producția Netflix, regizată de celebrul Tim Burton – „Wednesday”, un serial-continuare a faimosului film „The Addams Family”. Filmările vor avea loc integral în România, iar din distribuție face parte și actriță Catherine Zeta-Jones. George Burcea va juca rolul unui majordom. A mai avut apariții în filme precum „Closer to the moon” și „Itaker”, dar și în piesele de teatru „Fratii Karamazov” și „Azilul de noapte”.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: