600.000 euro pentru un centru de afaceri antiţeapă la Flămânzi

 

Constantin Pitorac, primarul oraşului Flămânzi susţine că a debutat în lumea afacerilor cu stângul, din cauza unei ţepe primită de la o firmă ieşeană în urmă cu mai bine de un deceniu. El a pierdut pe atunci o importantă sumă de bani însă, după cum recunoaşte, a avut puterea de a se ridica şi de a porni din nou pe drumul întortocheat al antreprenoriatului.

„Pentru mine nu era cunoscut termenul de ţeapă, nu îmi era implementat în creier”
Însă pentru ca de astfel de situaţii să nu se lovească şi alţi tineri întreprinzători curajoşi, care ar putea avea succes pe piaţa de desfacere din Flămânzi, edilul intenţionează să înfiinţeze la nivelul urbei un centru de afaceri. „Eu unul am fost pionier în ceea ce înseamnă zona antreprenorială la Flămânzi, am început în 1992 cu înfiinţarea staţiei PECO. Bineînţeles că eu am avut şi necazuri foarte mari, m-a păcălit o firmă de la Iaşi cu foarte mulţi bani şi a trebuit să vând. Am primit ţeapă, eu, fost militar am fost educat altfel, pentru mine nu era cunoscut termenul de ţeapă, nu îmi era implementat în creier şi am primit-o. După aceea a trebuit să mă lupt mulţi ani ca să ies înapoi la suprafaţă.  Am pierdut 30 de milioane la vremea respectivă, ceea ce înseamnă undeva la peste 10 miliarde la ora actuală”, susţine Constantin Pitorac.
Centru de afaceri cu tot ce-ţi trebuie ca să îţi iei zborul
Înfiinţarea centrului de afaceri este posibilă datorită accesării unor fonduri europene în cadrul unui amplu proiect care a fost lansat săptămâna trecută la Primăria Flămânzi şi care presupune o serie de investiţii atât pe infrastructură cât şi pe ordine şi siguranţă publică sau înfiinţare de noi obiective. Perioada de implementare a proiectului este de 22 de luni, iar valoarea este de peste jumătate de milion de euro. „Centrul de Afaceri este o clădire unde să existe 11birouri care să poată fi şi închiriate către întreprinzători tineri care nu au posibilităţi să îşi facă un sediu şi acolo vor avea tot ce le trebuie, internet, apă, telefon, tot ce trebuie unui întreprinzător. Va fi o altă zonă în care el îşi are sediul, se contactează cu alţi întreprinzători, pun în dezbatere idei, se pregătesc, au sală de conferinţe, jos cu copiatoare, calculatoare şi tot ce le trebuie pentru a-şi lua zborul”, afirmă primarul.
Complexul ridicat în locul unui centru demolat
Complexul va fi construit din temelii şi va fi amplasat lângă Grupul Şcolar Nicolae Bălcescu din Flămânzi, unde a funcţionat un centru cultural care ulterior a fost demolat. El este destinat cu precădere tinerilor care doresc să îşi pornească propria afacere, însă dispun de resurse financiare limitate. „Accesul nu este gratuit, se va plăti undeva la zona cheltuielilor care se fac, el trebuie să stea acolo maximum trei ani de zile. Contractul l-am semnat pe 9 septembrie, iar valoarea ajunge undeva la 600.000 de euro”, a mai spus primarul.
Gabriela ERDIC