5 trucuri pentru a integra mişcarea fizică în rutina ta

(P) Mişcarea fizică este o modalitate excelentă de a avea grijă de sănătatea ta, atât de cea fizică, cât şi de cea psihică. Ai nevoie de sport pentru a-ţi susţine organismul, pentru a-ţi păstra tonusul, dar şi pentru a preveni afecţiuni cardiovasculare.

 

Poţi alege orice de tip de mişcare îţi doreşti, însă este important ca aceasta să devină parte din rutina ta. Nu contează neapărat cât de intens de antrenezi, ci dacă o faci consecvent.

 

Din fericire, există soluţii pentru a transforma orice obicei pozitiv, inclusiv mişcarea, în rutină. Nu trebuie neapărat să faci sport zilnic, însă de câteva ori pe săptămână este cu siguranţă indicat.

 

Citeşte mai jos pentru a afla 5 trucuri excelente ca să integrezi sportul şi mişcarea în rutina ta:

 

Foloseşte un smart watch

 

Primul pas pentru a face mai multă mişcare este să descoperi cât de mult te mişti în prezent. Un smart watch poate fi o super soluţie pentru a reuşi să monitorizezi cât şi cum te mişti. Device-urile moderne, precum Apple Watch, te poate ajuta să monitorizezi numărul de paşi, caloriile arse, dar şi alte tipuri de efort, precum jogging-ul sau înotul. Mai mult, Apple Watch vine cu senzori pentru puls, dar şi cu funcţii ce monitorizează somnul. Astfel, tu îţi poţi descoperi obiceiurile când vine vorba de mişcare şi le poţi îmbunătăţi.

 

Nu trebuie să investeşti într-un Apple Watch doar ca ajutor pentru mişcarea fizică. Un astfel de ceas îţi va fi de folos în multe alte situaţii. Poţi utiliza Apple Watch pentru a prelua apeluri, pentru a folosi GPS-ul sau pentru a te juca. Dacă îţi doreşti un model performant, alege un Apple Watch Series 8, care îţi va oferi cele mai performante funcţii ce ţin de exerciţiile fizice.

 

Încearcă exerciţiile fizice acasă

 

Nu trebuie neapărat să ai un abonament la sală sau să plăteşti pentru cursuri de sport dacă vrei să începi să faci mişcare. Poţi oricând să începi cu exerciţiile fizice acasă. Există o mulţime de mişcări, precum flotările, genuflexiunile sau fandările, care se pot executa fără echipament special. De asemenea, vei găsi pe internet o mulţime de tutoriale pentru sesiuni de exerciţii acasă, care îţi vor servi ca sursa de inspiraţie.

 

Este important să începi uşor, să nu te epuizezi şi să nu uiţi de încălzire înainte de antrenament. De asemenea, stretching-ul post antrenament este şi el important pentru a face mişcare în siguranţă.

 

Descoperă ce tip de mişcare ţi se potriveşte

 

Este normal să nu ţi se pară distractive sau interesante toate tipurile de mişcare. Unora le place dânsul, altora Yoga, în timp ce alţii prefera să alerge prin parc. Pentru a putea să faci mişcare pe termen lung, consecvent şi să te bucuri de beneficiile mişcării, este esenţial să descoperi ce îţi place. Cum poţi face asta? Ei bine, cea mai simplă metodă este să testezi mai multe tipuri de exerciţii, iar în timp, vei descoperi ce anume ţi se potriveşte.

 

Testează Yoga, Pilates, dansuri, jogging sau Zumba, dar şi alte tipuri de antrenament care te atrag.

 

Asociază mişcarea cu alte lucruri plăcute

 

Mişcarea nu trebuie să fie o corvoadă. Dacă asociezi sportul cu ceva neplăcut, pentru care faci eforturi ieşite din comun, este posibil ca pe termen lung să renunţi. Acest lucru este normal. Nimeni nu îşi doreşte să facă ceva ce urăşte zi de zi sau săptămâna de săptămână pentru perioade lungi de timp.

 

De aceea, este foarte important să găseşti activităţi legate de sport care îţi plac, dar şi asociezi sportul cu ceva plăcut. Cum? Un bun exemplu este socializarea. Dacă atunci când mergi la dansuri, la aerobic sau la Pilates socializezi cu alţi participanţi la sesiune sau cu alte persoane pasionate de mişcare, vei forma în timp o rutină. Aceasta rutină va include nu numai mişcare, ci şi socializare.

 

Nu numai socializarea se poate asocia cu sportul, ci şi plimbarea sau atingerea unor obiective diverse. Spre exemplu, poţi să îţi trasezi câteva obiective clare pentru care vrei să te apuci de sport, precum să reuşeşti să faci 10 flotări sau 10 tracţiuni.

 

Descoperă rutele perfecte pentru plimbări

 

Plimbarea este un mod execelent de a include mişcarea în viaţa ta. De aceea, poţi să găseşti rute interesante şi plăcute în oraşul tău, de care să te bucuri de câteva ori pe săptămână. Nu trebuie să te plimbi mereu în aceleaşi locuri sau doar în parc. Ba chiar poţi asocia plimbările cu alte obiective, cum ar fi să vizitezi un muzeu sau să testezi un nou tip de cafea.

 

Cu răbdare şi perseverenţă sportul şi mişcarea pot deveni un obicei în viaţa ta. Este important să începi cu paşi mici, să descoperi ce tip de sport ţi se potriveşte şi să găseşti cât mai multe ocazii pentru a ieşi din casă şi a face mişcare. Nu uita să ceri sfatul medicului înainte de a începe să faci sport, în special dacă suferi de afecţiuni cronice.