5 rețete perfecte pentru un Revelion de neuitat

(P) Fiecare Revelion aduce în casele românilor mirosurile preparatelor culinare din copilărie și umple de bucurie sufletele fiecărui participant. Festivitatea culinară care marchează trecerea în noul an trebuie să cuprindă rețete variate, pentru toate gusturile.

 

Dacă nu ți-ai stabilit meniul pentru sărbători, citește acest articol pentru a afla top 5 rețete care îți vor răsfăța papilele gustative ție și celor dragi. Fiecare dintre acestea a fost aleasă cu grijă pentru a-ți oferi inspirația de care ai nevoie.


1.    Rulou cu somon și cremă de brânză


Dacă ești în căutarea unui aperitiv ușor de realizat, care să satisfacă cele mai rafinate gusturi, îți prezentăm rețeta de rulou cu somon și cremă de brânză. Pentru aceasta vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 

●    1 pachet de cremă de brânză;
●    1 lingură de mărar tocat;
●    4 foi de tortilla;
●    somon afumat;
●    16 frunze de spanac;
●    16 felii de ardei gras roșu.

 

Pentru a simți gustul catifelat al cremei de brânză care se îmbină cu somonul afumat, este recomandat să alegi ingrediente proaspete, de la furnizori de încredere. Realizarea acestei rețete presupune parcurgerea următoarelor etape:

 

●    amestecarea cremei de brânză cu mărarul;
●    felierea subțire a somonului;
●    adăugarea a 50 g de compoziție, 4 frunze de spanac, 4 felii de ardei roșu și a unei felii de somon în fiecare tortilla;
●    păstrarea în frigider a preparatului pentru o durată de aproximativ 2 ore.


2. Friptură de miel la cuptor


Pregătirea fripturii de miel este o adevărată artă în gastronomie, apreciată de toți gurmanzii în seara de Revelion. Această rețetă necesită o pregătire minuțioasă și se realizează la cuptor. Pentru realizarea fripturii de miel la cuptor sunt necesare următoarele ingrediente:

 

●    carne de miel;
●    4 căței de usturoi;
●    2 crenguțe de cimbru;
●    sare;
●    piper;
●    ulei de măsline;
●    suc de lămâie.

 

Înainte de introducerea la cuptor, carnea de miel este feliată și marinată cu grijă prin adăugarea amestecului format din ulei, usturoi, cimbru, sare și piper. Apoi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180℃ și se lasă aproximativ 50 de minute.


3. File de somon la cuptor


Peștele este un element important din meniul de Revelion. Acesta poate fi preparat cu ușurință în funcție de preferințele fiecăruia. Pentru rețeta de file de somon la cuptor vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 

●    o bucată de file de somon;
●    o lingură de ulei de măsline;
●    cimbru;
●    usturoi;
●    rozmarin.

 

Peștele se așează în tava cuptorului tapetată cu hartie. Acesta va fi ulterior stropit cu amestecul format din ulei, usturoi, cimbru și rozmarin. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute la 180℃.


4. Mousse de ciocolată


Mousse-ul de ciocolată este un desert rafinat care surprinde prin gustul intens și aromat. Acesta se realizează într-un timp scurt și este perfect pentru seara de Revelion. Ingredientele de care ai nevoie pentru realizarea unui mousse de ciocolată sunt:

 

●    100 g ciocolată neagră;
●    250 g mascarpone;
●    2 linguri zahăr pudră;
●    o linguriță de esență de rom;
●    biscuiți.

 

Pentru a obține un desert delicios pentru tine și cei dragi este important să respecți următoarele etape:

 

●    topește ciocolata la cuptorul cu microunde;
●    adaugă mascarpone și omogenizează conținutul;
●    pune zahăr, esența și amestecă bine;
●    păstrează la frigider pentru aproximativ 10 minute;
●    servește cu biscuiți.


5. Trufe de ciocolată


Trufele sunt un desert franțuzesc mult râvnit în rândurile invitaților datorită gustului intens și al texturii onctuoase. Acestea se realizează într-un timp scurt și necesită doar câteva ingrediente:

 

●    200 g ciocolată amăruie;
●    200 ml smântână lichidă pentru frișcă;
●    50 g pudră de cacao.

 

Pentru obținerea trufelor de ciocolată mult visate, este indicat să respecți următoarele etape:

 

●    punerea smântânei lichide la încălzit, până la punctul de fierbere;
●    adăugarea bucățelelor de ciocolată;
●    amestecarea compoziției până la obținerea unui ganache de ciocolată uniform și lucios;
●    păstrarea cremei la frigider pentru aproximativ 3 ore;
●    formarea trufelor;
●    trecerea lor prin pudră de cacao.

 

Masa de Revelion este un eveniment important care unește laolaltă toți membrii familiei și prietenii. Pentru momente frumoase alături de cei dragi îți recomandăm să introduci în meniul de sărbătoare rețetele atent alese. Durata scurtă și modul simplu de preparare le transformă în adevărate valori ale artei culinare.  

 

Sursa foto: Shutterstock