Primarul a făcut în direct bilanțul asfaltărilor la periferie: Vor fi la sfârşitul mandatului undeva peste 20 de km - VIDEO

Sloganul campaniei electorale din 2020 al actualului primar Cosmin Andrei a fost „La periferie ca în centru!”, iar unul din obiectivele propuse era legat de asfaltarea a zeci de kilometri de străzi de la periferia municipiului, în jur de 60 km fiind de pământ în 2020.

 

În direct la ”Botoșăneanul TV”, edilul șef a făcut un bilanț al asfaltărilor pe 2023, amintind de intrările reparate dinspre Iaşi, Suceava, Săveni şi Ştefăneşti și modernizarea străzii Sucevei, de amenajarea unor sensuri giratorii și de reabilitarea altor străzi marginale.

 

,,Am asfaltat zece străzi, cvartal unu, 11 străzi, cvartal doi, 14 străzi, cvartal trei, plus străzi separate pe care le-am prins la finanţare. Am asfaltat Nicolae Sofian, accesul la Cornişa, care era o ruşine. Lucrăm la Poşta veche, lucrăm pe Miron Costin, în afară de aceste cvartale care sunt străzi grupate, unde avem lucrări în derulare. Bineînţeles că mai este mult de făcut, dar am asfaltat mai mult ca niciodată”,

 

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

 

Și a ținut să facă o comparație cu ceea ce s-a întâmplat până ce să preia mandatul de primar.

 

,,Dacă în mandatul precedent nu s-a făcut nicio stradă, de la nivelul de pământ la asfalt, niciuna, iată că în acest mandat am contracte pentru trei cvartale. Cel de-al treilea, străzile situate mai jos de Împărat Traian, au câştigător în urma licitaţiei şi aşteptăm aprobarea unui împrumut pe care l-am contractat, pentru a semna cu firma care a câştigat, adică Tehnic Asist,”

 

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

 

Până la finalul mandatului, primarul Cosmin Andrei estimează că numărul străzilor asfaltate va fi de ordinul zecilor:

 

,,Vor fi la sfârşitul mandatului, cred că 30 la număr, undeva peste 20 de km.”

 

Discuțiile prezente în emisiunea ”Botoșăneanul TV” au fost urmate de răspunsuri ale edilului șef la întrebările cetățenilor care solicitau în direct informații despre asfaltarea unor străzi din oraș aflate într-o stare inadecvată.

 

Detaliile cu privire la demararea lucrărilor sunt prezentate în materialul video de mai jos, de la minutul 1:07:22 până la 1:11:41.