Zmău sare şi la Şeful Poliţiei Municipale: Idioţi, gloanţe letale, golanii ăştia

 

Deşi numărul infracţiunilor şi al faptelor de violenţă comise la nivelul judeţului şi al municipiului Botoşani de la începutul acestui an până în prezent este în scădere, după cum susţin şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ), ţinta discuţiilor în cadrul şedinţei de joi a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) a vizat ele mai recente întâmplări din Botoşani.

"Aceşti idioţi care au început să tragă cu gloanţe letale"

Comisarul şef în rezervă, Dumitru Zmău, preşedintele ATOP Botoşani, a adus în discuţie cele două cazuri, al tânărului Bogdan Iacob, care a tâlhărit şi atacat mai multe tinere şi cel al reglării de conturi şi dreptăţii făcute cu pistolul dintre Emanuel Zmău şi Dănuţ Fedeucel, întâmplare petrecută în apropierea unităţii militare din municipiu.
„Nu au fost multe având în vedere infracţiunile cu mare violenţă, care au creat sentimentul acesta de insecuritate dar, cele care s-au produs în Botoşani şi reţin aici, cazul fetelor care au fost tâlhărite de nebunul ăla care se zice că ar fi consumat aşa… şi doi aceşti idioţi care au început să tragă cu gloanţe letale, pentru că atât cât s-ar fi bumbăcit şi s-ar fi bumbăcit cu gloanţe de cauciuc, dar acestea sunt gloanţe de 9 mm letale şi vedeţi creează un sentiment de insecuritate”, a spus Dumitru Zmău, preşedintele ATOP.

"În bostanul ăstuia câte gloanţe am să dau eu"

Dumitru Zmău, a mai menţionat că într-adevăr acest tip cazuri ar trebui să facă tema discuţiilor în cadrul şedinţelor ATOP Botoşani şi cei abilitaţi din serviciile de arme şi muniţie de la nivelul judeţului ar trebui să se preocupe mai mult de aceste cazuri în care armele sunt aduse din afara ţării.
"Cred că ar  trebui să se preocupe mult mai mult de aceştia, care au predestinaţia asta de a veni de afară cu pistoale, dacă s-ar implica în chestiuni din astea, golanii ăştia nu ar veni cu arme letale că, dacă facem depozit de arme în Botoşani e cam trist pentru noi. Al cui este rolul de a elimina pericolul acesta care este iminent? În condiţiile în care, Doamne fereşte, de revolte sociale ăştia vor fi primii care vor face antrenament pe căpăţânele noastre, noi suntem politicieni şi o să zică să vedem în bostanul ăstuia câte gloanţe am să dau eu”, a mai spus Dumitru Zmău.

Sunt cazuri izolate, "Frumoşii ăştia din Olanda"

De cealaltă parte, Florentin Radu, comisar şef al Poliţiei Municipale, susţine că cele două întâmplări amintite de Dumitru Zmău sunt cazuri izolate şi nu trebuie generalizat.
„Întâmplarea a făcut ca în mai puţin de două săptămâni să îi avem şi pe acel tânăr care s-a hotărât el să-şi facă rost de telefoane în zona Kogălniceanu şi pe tinerii ăştia care şi-au împărţit dreptatea cu pistolul. Haideţi să nu generalizăm la situaţia de ordine publică din judeţul şi municipiul Botoşani. În particular sunt două cazuri izolate”, a explicat Florentin Radu. 
[[banner]]
În opinia şefului Poliţiei Municipiului nu se poate discuta prea mult pe tema acestor evenimente ţinând cont că anchetele sunt încă în derulare. El a mai spus că în zona în care a acţionat tâlharul, unde este şi sediul Poliţiei Locale, au fost patrule de poliţişti şi de jandarmi dat fiind faptul că ora la care s-a petrecut tâlhăria era şi ora la care elevii de la cele două unităţi de învăţământ ieşeau de la cursuri.
 „Drept dovadă, că până la urmă acela a fost prins în mai puţin de 20 de minute de la primul apel. Timp în care el într-adevăr, fiind mobil, a avut timp să facă toate faptele alea. În ceea ce îi priveşte pe cei cu armele, la instrumentarea unor asemenea dosare noi practic mergem şi punem banda în jurul locului de unde urmează să se strângă gunoiul. Cazurile izolate, acum ştiţi cum e, presa e datoare să relateze, nu poţi să le găseşti o culpă. Mai grav este când ajung să te judece cei care nu ar trebui să o facă pentru că ştiu cât de greu se instrumentează un dosar penal, cât de greu se gestionează sau se monitorizează asemenea grupări, că ne referim la frumoşii ăştia veniţi din Olanda”,
a spus FlorentinRadu.
Nu în ultimul rând, comisarul şef a mai susţinut că  în 9 luni de zile cele trei instituţii chemate să deruleze activităţi de ordine publică pe raza municipiului şi în mare parte în judeţ, mai exact Poliţia Naţională, Jandarmeria şi Poliţia Locală, au colaborat atât de bine încât rezultatele se văd în evidenţele statistice. El a încheiat spunând că asta este cel mai important lucru pentru că de ani de zile se încearcă realizarea unei colaborări, exprimându-şi speranţa ca lucrurile să meargă în continuare la fel de bine.  (A.D.)
CITEŞTE ŞI:
Meciuri Zmău - şeful Poliţiei: Golanii aceştia rămân fără bani;n-am eu grijă de babe violate 



CITEŞTE:
 În statistici stăm bine! Şeful Poliţiei se laudă cu infracţionalitatea în scădere