Daea și oaia lui, celebri și la Botoșani: Se pregătește și „Ziua Oii” după festivaluri pentru usturoi, măr sau plăcinte

Românii ajung să sărbătorească aproape orice. Și dacă la nivel de județ există tot felul de festivaluri, al usturoiului, al mărului sau plăcintelor, anul viitor vedetă va fi „oaia lui Daea”.

 

La cererea ministrului agriculturii, în cadrul Campaniei „Alege Oaia”, Direcția Agricolă Botoșani (DAJ) împreună cu partenerii săi intenționează să organizeze pe data de 7 ianuarie 2018 o activitate în care să promoveze cât mai mult consumul cărnii de oaie.

 

„În acea zi se dorește promovarea cărnii de oaie și vom organiza o conferință a ceea ce înseamnă consumul carne de oaie la nivel național, județean. Și dacă reușim vom deschide acel centru de consum.  Dar deocamdată acesta este un proiect pe care îl dorim să îl rezolvăm. Este o campanie națională”,

Cristian Delibaș, director DAJ

 

Directorul DAJ a subliniat că acest lucru nu depinde numai de Direcția Agricolă, depinde și de ceilalți parteneri care au și ei câte un punct de vedere pentru acest eveniment.

 

„Direcția Agricolă este în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Consiliul Județean, Primăria municipiului Botoșani, dar principalul partener este Asociația Moldoovis”,

Cristian Delibaș, director DAJ

 

Tot din acest proiect face parte și înființarea unui punct de comercializare care va fi deschis în zona centrală.

 

În Botoșani sunt 2.000 de crescători de ovine fiind în total un efectiv de peste 250.000 de capete de animale.

 

De asemenea, se ia în calcul și varianta de a organiza un târg dar, Cristian Delibaș este conștient că dacă s-ar cocretiza acest demers, doar pe consum de carne de oaie, nu ar avea așa mare succes.  

 

 

download from google play download from apple store