Dacă unii primari au ridicat troițe, iar cel de la Avrămeni o replică a turnului Eiffel din Paris, șeful administrației locale de la comuna Vorniceni a hotărât să amplaseze în centrul localității Lupa Capitolină cu Remus și Romulus. A făcut-o chiar în primul său an de mandat, când a dezvelit statuita în cinstea Zilei Naționale a României.
Ansamblul a fost montat chiar în curtea Primăriei Vorniceni, localitate recunoscută pentru gradul ridicat de infracționalitate, care nu are nici o legătură cu legenda înființării metropolei italiene Roma de către doi bărbați ce au fost crescuți de o lupoaică. Singurul lucru care a contat cu adevărat în construirea și amplasarea statuii a fost acela că i-a plăcut mult primarului. Toader Leampăr se afla într-o călătorie prin țară și undeva prin județul Bistrița-Năsăud a văzut Lupa Capitolină și a hotărât să facă și el una pentru comuna pe care o conduce. Așa că s-a interesat până ce a dat de o fimă din Zalău care execută o asemenea lucrare.
”Ideea am văzut-o la o altă primărie și mi-a plăcut. Am luat legătura cu Primăria în care am văzut asta și m-au îndrumat. E dintr-un aliaj, material din porțelan și încă mai nu știu ce”,
Toader Leampăr, primar Vorniceni.
Soclul are și o inscripție în limba latină sau mai bine spus avea fiindcă la patru ani de la data la care a fost dezvelită s-a șters în mare parte. A rămas în schimb mesajul în limba română: ”ridicat la data de 01.12.2012 de către Consiliul Local al comunei Vorniceni în frunte cu dl primar Leampăr Toader”.
6.000 de lei a costat statuia cu tot cu soclu, potrivit primarului.
La două comune de Vorniceni ființează comuna botoșăneană care poartă chiar denumirea Cetății Eterne, însă primarii de aici nu s-au gândit vreodată că ar fi cazul să își monteze lupoaica în fața Primăriei.
Simbolul întemeietorilor Romei a devenit însă unul preferat de primari din mai toate colțurile României, statuia fiind amplasată de la Târgu-Mureș la Galați și de la Turda la Toplița.