Zeci de străini au privit Botoșaniul prin intermediul telefonului într-un proiect inedit – GALERIE FOTO

Proiectul se numește „Our milieu through our camera” – Mediul nostru prin cameră și implică participare din România, Turcia, Letonia și Macedonia.

 

Este un proiect european cu finanțare prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale iar unul dintre beneficiari este Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” din Dorohoi. Calitatea de coordonator a revenit unei unități de învățământ din Lituania.

 

În perioada de implementare, cadrele didactice de la Dorohoi au primit vizita unui grup de omologi din cele trei țări menționate. Una dintre vizite a fost programată la Botoșani unde primul obiectiv vizitat a fost sediul Casei Corpului Didactic (CCD). Oaspeții aduși de Otilia Luca, directorul școlii dorohoiene au fost primiți de colectivul CCD, împreună cu Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general de la Botoșani.

 

„Ați petrecut câteva zile în Dorohoi, cred că o să plecați spre destinațiile dv. cu impresii plăcute și să împărtășiți trăirile dv. de aici, compatrioților dv., atât folosind dispozitivele și telefoanele cât și prin exprimare verbală. Pentru că am înțeles că tema proiectului este folosirea dispozitivelor pentru viața socială. A devenit un obiect indispensabil pentru noi telefonul, este bine să-l folosim, un proiect binevenit și pentru adulți dar și pentru elevi”,

Le-a transmis Bogdan Suruciuc, inspector școlar general

 

Au fost discuții libere purtate în sala de ședințe a CCD și întrebări care au primit răspuns de la Sorin Luca, directorul instituției. Vizitatorii au fost interesați de serviciile oferite de CCD și despre cursurile de formare pentru cadrele didactice dar și despre cum funcționează sistemul educațional românesc.

Ulterior au vizitat mai multe clădiri monument istoric din municipiu pe care le-au fotografiat cu ajutorul telefoanelor mobile.

 

Proiectul are ca principale obiective: cunoaşterea şi promovarea patrimoniului cultural și aspectelor importante ale mediului înconjurător, utilizarea tehnologiei în mod productiv, dezvoltarea competenţelor de comunicare în limba engleză, cunoașterea proceselor de predare-învăţare în diferite ţări, întâlnirea cu oameni din alte culturi şi naţiuni din Uniunea Europeană, îmbunătățirea competențelor TIC, deschiderea unor noi orizonturi de cunoaştere şi dezvoltare.

 

Pentru început, echipele au lucrat la activitățile ce pot fi realizate online și rezultatele nu au întârziat să apară: s-a lansat pagina de Facebook a proiectului și spațiul e-Twinning, s-a lucrat la logo-ul proiectului, s-au realizat prezentările virtuale și materialele necesare pentru viitoarea reuniune de proiect.

 

„Our Milieu Through Our Camera” este un proiect care se doreşte a fi o ocazie şi o oportunitate  pentru elevi şi pentru cadrele didactice din şcoală de a aborda învăţarea din perspectivă interculturală, de a valoriza experienţele trăite atât la şcoală, cât şi pe plan personal, de a cunoaşte oameni noi, obiceiuri noi, idei noi.