Zeci de botoşăneni la mănăstire, în pelerinaj

Mulţi pelerini au petrecut noaptea de joi spre vineri în curtea mănăstirii şi s-au rugat pentru ca Dumnezeu să le ierte păcatele şi să le dea sănătate, potrivit ziarul evenimentul.

 

Mănăstirea „Sfântul Ioan Cel Nou” a devenit ieri cel mai important loc de pelerinaj din Moldova. Preoţi, măicuţe, mireni, oameni simpli şi oficialităţi locale s-au dus cu mic cu mare la slujba oficiată în curtea lăcaşului de cult de un sobor format din zeci de preoţi. Soborul a fost condus de IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, şi IPS Meletie, mitropolit al Cernăuţiului şi Bucovinei.


În timp ce preoţii oficiau Sfânta Liturghie, mirenii, cei mai mulţi cu flori de Sânziene în mână, s-au aşezat la coadă sub supravegherea jandarmilor şi au aşteptat cu răbdare să ajungă să atingă racla Sfântului Ioan.

„Am venit de la Botoşani ca să ne rugăm la Sfânt pentru sănătate, putere de muncă. Mi-am luat de acasă şi cartea de rugăciuni. Am pregătit şi un pomelnic, pentru că aşa se face”, a spus Angelica Coroamă.


La ora prânzului, preoţii au ridicat racla Sfântului şi au pornit în procesiune pe străzile Sucevei. Traseul a fost cel consacrat: bisericile „Sfânta Înviere”, „Sfântul Gheorghe”, „Sfântul Dumitru”, „Sfântul Nicolae”, Catedrala Naşterea Domnului şi retur la Mănăstirea „Ioan Cel Nou”. Racla Sfântului a fost aşteptată pe traseu de mii de pelerini. După ceremonia religioasă, pelerinii au fost aşteptaţi la masă la Mănăstirea „Sfântul Ioan”.