Zeci de botoşănence, de la elevă la sexagenare, devin bone pe bani europeni

 

Aproape 40 de reprezentante ale sexului frumos din Botoşani s-au înscris la un curs derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) în vederea obţinerii de abilităţi pentru meseria de bonă. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul unei organizaţii neguvernamentale din capitală, dar şi a Ministerului Muncii.

Banii pentru şcoala de bone de la Botoşani sunt asiguraţi prin Fondul Social European.  „În cadrul acestui parteneriat DGASPC Botoşani a înscris 37 de persoane din Botoşani, fără loc de muncă care îndeplinesc criteriile de înscriere pentru un curs de bonă sau baby sitter. Acest curs este acreditat de Ministerul Muncii, durează 10 săptămâni. Câte trei zile pe săptămână se vor face cursuri teoretice, iar alte două zile pe săptămână se va face practică. Practica pentru cursante va fi efectuată în unităţile de tip rezidenţial de zi, respectiv centrele de plasament, Centrul maternal, Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă, respectiv centrul de zi Serra Botoşani”, a declarat Lăcrămioara Radu, coordonator proiect. Cel mai probabil, cursurile vor fi derulate pe două grupe, dat fiind faptul că într-una vor fi incluse aproximativ 16 cursante.
Ies bonă cu diplomă
Prima serie îşi va începe activitatea pe data de 13 martie. Media de vârstă a persoanelor care au optat pentru specializare în acest domeniu este cuprinsă între 18 şi 64 de ani. „Limita maximă de vârstă este 65 de ani, s-a luat în consideraţie în calcularea acestei limite superioare vârsta de pensioare, avem şi o d-nă pensionară care putea să aplice pentru curs şi a şi făcut-o şi avem şi eleve”, a mai spus Lăcrămioara Radu. După finalizarea perioadei de specializare în meseria de bone sau baby sitter, botoşănencele vor obţine o diplomă acreditată de Ministerul Muncii. (G.E.)