Zâzanie în CL cu posturile de la Teatru – actori transformaţi în electricieni

 

Şedinţa de Consiliu Local de marţi, 31 ianuarie 2012 a avut şi o serie de momente mai tensionate, unul dintre acestea fiind la momentul în care consilierii au ajuns la punctul 14 de dezbatere de pe ordinea de zi, privind aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Teatrului Mihai Eminescu pe anul în curs.

Consilierul municipal Volinaşi Costin a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a acestui proiect de hotărâre întrucât în calitate de membru al CA de la nivelul instituţiei culturale nu ar fi fost înştiinţat de o serie de modificări intervenite în organigrama pe 2012. El a adresat o serie de atacuri şi managerului de la teatru, Traian Apetrei, care ar lipsi frecvent de la şedinţe. „Având în vedere că sunt membru al Consiliului de Administraţie nu sunt de acord cu acest proiect de hotărâre, nu am fost informat despre modificările din organigramă. Solicit o amânare, vă rog. Managerul, trăiască prin prezentări, nu este, în general nu face parte”, a afirmat în cadrul şedinţei Volinaşi Costin.
În replică, primarul Cătălin Flutur i-a comunicat actorului că respectiva organigramă şi-o asumă iar dacă într-adevăr doreşte scoaterea de pe ordinea de zi, să aducă şi argumente plauzibile. „Propunerea care a venit de la Teatrul Mihai Eminescu mi-am însuşit-o, asta este părerea mea, dacă îmi spuneţi care sunt motivele pentru a nu vota, o să propun retragerea de pe ordinea de zi, dar să fie pertinente”, i-a replicat primarul Cătălin Flutur, directorului adjunct de la teatru. Cu toate că Volinaşi Costin şi-a motivat solicitarea, proiectul a fost adoptat de consilierii locali, cu o abţinerea din partea lui Ovidiu Portariuc şi un vor împotrivă din partea lui Volinaşi Costin. „Eu sunt actor. Ca să schimbi un actor în secretar literar deci el a fost colaborator cu mine, nu înţeleg. Ce a adus? Nu, nu sunt de acord. Repet, actor 1 sau funcţiile de actor schimbaţi în funcţii de secretar literar, electrician întreţinere şi reparaţii, supraveghetor sală…nu sunt convins, îmi cer scuze. Toate posturile din instituţiile publice sunt blocate şi ca să facem această schimbare, o facem de ce? Şi în al doilea rând ca să schimbăm un actor în supraveghetor nu mi se pare normal”, a mai spus Volinaşi Costin. Mai exact, în organigrama propusă pentru 2012, numărul de personal a fost menţinut la acelaşi nivel cu anul trecut, respectiv 96 de posturi. În statul de funcţii un număr de 16 posturi sunt vacante, din care şase de actori. Singurele modificări propuse se referă la transformarea unor funcţii de execuţie vacante în vederea asigurării unor activităţi necesare instituţiei şi anume patru posturi de actori transformate în secretar literar, electrician întreţinere şi reparaţii, supraveghetor sală şi tâmplar, iar unul de referent de specialitate transformat în secretar, modificările fiind pur formale. (G.E.)