Walkie Talkie: unde sunt utile aceste dispozitive și ce aspecte trebuie să iei în considerare înainte de cumpărare

(P) În era tehnologiei, comunicarea la distanță se realizează în timp real. Este atât de firesc să trimiți un e-mail și să primești răspuns în câteva minute sau să apelezi video o persoană aflată la mii de kilometri.

 

Dacă te gândești la timpurile în care nu existau telefoane mobile, probabil crezi că era dificil să comunici în timp real. Unele dintre primele aparate mobile pentru comunicare au fost Walkie Talkie-urile. Știai că încă sunt folosite pentru uz zilnic în mediile profesionale? Citește în continuare și află în ce împrejurări este util un Walkie Talkie și ce aspecte trebuie să iei în considerare dacă dorești să achiziționezi astfel de dispozitive.

 


Ce este un aparat Walkie Talkie?

 

Dispozitivele de tip Walkie Talkie pot fi folosite atât în mediile profesionale, dar și acasă, la diferite activități alături de copii. Diferența dintre cele două tipuri de utilizări este dată de tipul de dispozitiv. Înainte de a-ți da mai multe detalii despre utilizările unui astfel de aparat, vrem să îți explicăm pe scurt ce este acesta și cum funcționează. Un Walkie Talkie este un aparat care poate fi folosit pentru comunicarea dintre două sau mai multe persoane, pe distanțe scurte și la costuri foarte mici. Unul dintre marile avantaje este faptul că nu depinde de rețele de telefonie pentru a realiza comunicarea, ceea ce înseamnă că poate fi folosit în orice fel de condiții. Probabil ai văzut și tu angajați ai centrelor comerciale sau ai firmelor de pază utilizând Walkie Talkie.


La ce sunt utilizate dispozitivele de tip Walkie Talkie?

 

Așa cum am menționat mai devreme, aparatele Walkie Talkie sunt utilizate cu precădere în mediul profesional. În principal, angajații firmelor de pază au nevoie de astfel de dispozitive, pentru a comunica în timp real. Sunt mult mai simplu de folosit decât un telefon mobil, se pot agăța de un buzunar sau de curea și pot fi folosite chiar și în cazuri de urgență.

 

Walkie Talkie-urile pot fi utilizate și în depozite, pentru a coordona angajații, astfel încât manipularea paleților să se realizeze în cele mai bune condiții, fără pericol de accidente. Tot în depozite sau în centre comerciale pot fi folosite pentru a transmite unora dintre angajați sau chiar tuturor să vină într-un anumit loc.

 

Mai pot fi folosite și de către dealerii auto, pentru a ruga unul dintre angajați să aducă o anumită mașină din parcare sau pentru a coordona parcarea mașinilor. Acestea sunt doar câteva dintre aplicațiile profesionale ale dispozitivelor Walkie Talkie.

 

Trebuie să menționăm faptul că pot fi folosite și ca sursă de divertisment, mai ales în cadrul familiilor care au copii. În acest scop, se vor folosi Walkie Talkie speciale, pentru uz personal, care vor asigura distracția.


Aspecte de care să ții cont înainte de cumpărare

 

Înainte de a achiziționa dispozitive tip Walkie Talkie, este bine să ții cont de câteva aspecte. În primul rând, trebuie să cumperi aparatură în concordanță cu scopul ei. Aparatele profesionale sunt diferite de cele pentru uz personal. Astfel, dispozitivele profesionale au un număr mare de canale de emisie-recepție, diverse butoane și funcții ce nu se regăsesc la Walkie Talkie pentru uz personal, nefiind nevoie de toate acestea.

 

Frecvența de funcționare este un criteriu foarte important pentru dispozitivele profesionale. Există două tipuri de frecvență: UHF (ultra înaltă) și VHF (foarte înaltă). Dispozitivele ce rulează pe frecvențe UHF sunt utile în spații închise, unde există și numeroase obstacole (clădiri, centre comerciale etc). Pentru spații deschise și extinse, fără obstacole, cum ar fi ziduri și chiar copaci, se pot utiliza dispozitive VHF.

 

Nu doar tipul de frecvență este important, ci și numărul de benzi și canale. În mediul profesional, când există foarte mulți angajați, este necesar să se aleagă aparate cu mai multe canale, pentru a facilita comunicarea.

 

Nu în ultimul rând, trebuie să discutăm și despre raza de acțiune. Dispozitivele profesionale trebuie să aibă o rază de acțiune de minimum 1,5 km, aceasta fiind considerată o distanță scurtă. Mai sunt aparate ce funcționează perfect la distanțe între 3 și 5 km și aparate ce acoperă distanțe de minimum 10 km.

 

Acestea fiind spuse, sperăm ca informațiile oferite să te ajute să achiziționezi cele mai bune dispozitive Walkie Talkie!

 

Sursa foto: Unsplash