Vreme dezlănțuită: Grindină cât oul la Botoșani, inundații pe străzi, mașini rămase blocate – FOTO&VIDEO

Anul 2019 este se pare unul rezervat de vijelii și ploi însemnate cantitativ. De aproximativ o lună de zile, cu mici pauze, județul Botoșani dar și o mare parte din țară se află sub asediul furtunilor.

 

După câteva zile de caniculă, județul Botoșani a fost din nou spălat de ploi. În unele locuri cantitățile de apă au fost însemnate și au cauzat necazuri, în altele, cum ar fi de exemplu localitatea Mihălășeni, din cer au căzut bucăți de grindină mari cât oul de prepeliță.

 

Imaginile au fost postate pe pagina Meteo Nord – Est, un „album” al fenomenelor meteorologice cu imagini surprinse în județele Botoșani și Suceava.

 

Într-o mare de apă s-au transformat și unele intersecții din municipiul reședință, cele cunoscute deja de șoferi că se umplu de apă la fiecare ploaie mai însemnată. Și de pompierii botoșăneni care intervin cu motopompe pentru a elibera intersecțiile și în unele cazuri, pentru a scoate autoturisme rămase în apa care atinge și jumătate de metru.

 

Problema în acest locuri, pe centura de la Pacea în zona Modern Calor, dar și la ultimul sens giratoriu de la cimitir este una cunoscută și mai greu rezolvabilă se pare.

 

„La Botoșani este o situație atipică în care societatea de apă este în subordinea CJ. În alte municipii reședință de județ aceste companii sunt la Primărie și atunci poate sunt rezultate mai bune. În municipiul Botoșani suntem acționari cu un procent nesemnificativ la această companie de apă”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

1%

din acțiunile societății Nova Apaserv deține Primăria Botoșani

Și un singur vot în Adunarea Generală a Acționarilor similar, spre exemplu, cu o comună oarecare din județ.

 

 

„Singurul lucru pe care-l putem face este să trimitem comunicări acestei societăți pentru a rezolva avariile, intervențiile la gurile de canal și alte situații de acest gen. O parte din ele au fost rezolvate de-a lungul timpului, de exemplu la intersecția Împărat Traian cu Octav Onicescu. Și acolo era o zonă unde se formau bălți atunci când precipitațiile erau abundente, dar printr-o lucrare la rețeaua pluvială a fost rezolvată problema”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

O altă zonă problematică ar fi în fața Stadionului Municipal Botoșani. În acest locuri compania de apă trebuie să intervină cu lucrări la rețeaua de canalizare și preluare ape pluviale pentru a face față și debitelor mărite.

 

Primăria Botoșani nu poate interveni pe rețeaua societății Nova Apaserv care se află în subordinea Consiliului Județean Botoșani.

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store