Vârstnicii botoșăneni, tot mai singuri și depresivi: Medicii scriu rețete pe bandă rulantă

Un medic de la Spitalul Județean „Mavromati” a tras un semnal de alarmă asupra creșterii cazurilor de depresie.

 

Este vorba despre medicul din cadrul Cabinetului de Geriatrie, Laura Puiu.

 

Laura Puiu a atras atenția asupra faptului că acest cazuri de depresie și anxietate au crescut după pandemie în rândul vârstnicilor și nu numai.

 

„Sunt mult mai multe persoane cu sindroame anxioase sau cu depresie, ori cu amândouă, și care necesită tratament. Cu tulburări de somn foarte multe persoane, mult mai multe față de înainte de pandemie”

Laura Puiu, medic Cabinetul de Geriatrie.

 

 

Principala cauză a depresiei?

 

„E toată frica asta de boală, care a fost diseminată odată cu pandemia de Covid, asta din perspectiva mea, dar și faptul că pacienții aflați în această situație sunt singuri. Aparținătorii ori sunt la distanță foarte mare, adică în străinătate și dacă sunt în România tot la distanță și nu au nicio persoană de contact care să îi ajute în mod constant la rezolvarea problemelor și cu care să se echilibreze măcar prin discuții. Singurătatea este și ea o cauză, o felie foarte mare. Pacienții care au aparținători au măcar siguranța asta că cineva are grijă de ei, chiar dacă sunt nemulțumiți din anumite motive”,

Laura Puiu, medic Cabinetul de Geriatrie.

 

Potrivit medicului, jumătate din vârstnicii care ajung la Cabinetul de Geriatrie suferă de depresie. Pentru aceștia, medicii le prescriu rețete cu tratament de specialitate.