Valeriu Iftime, semnal de alarmă pornind de la câteva cifre dureroase: Dacă vrem să avem un viitor în Botoșani, trebuie să facem MAI MULT pentru a dezvolta mediul de afaceri

Omul de afaceri și-a făcut pagină de Facebook și a publicat deja un mesaj referitor la situația economică a județului Botoșani.

 

Valeriu Iftime a făcut o comparație între Botoșani și Suceava de unde reiese faptul că situația în județul nostru nu este deloc una roz.

 

Este nevoie de dezvoltarea mediului de afaceri pentru a avea un viitor în Botoșani. Asta susține Valeriu Iftime în mesajul său de pe Facebook.

 

Redăm mai jos postarea integrală cu precizarea că intertitlurile ne aparțin:

 

Botoșaniul pe o poziție „periculoasă”

 

Analizând datele cu privire la situația economică a celor 6 județe din zona de Nord-Est a României, remarc poziția periculoasă în care a ajuns Botoșaniul! Fac o simplă comparație cu județul vecin, Suceava:

  • conform ultimului recensământ, în județul Botoșani își au reședința 453.553 de locuitori, iar în Suceava sunt 762.593 de locuitori;
  • în Botoșani sunt înregistrate 5.636 de firme, în Suceava - 16.463;
  • în Botoșani sunt înregistrați 59.564 de angajați, în timp ce în Suceava sunt 118.227;
  • din cei 59.564 de angajați din Botoșani, doar 25.900 lucrează în sectorul privat, restul de 33.664, în sectorul de stat.

 

Concluzia este evidentă: dacă vrem să avem un viitor în Botoșani, trebuie să facem MAI MULT pentru a dezvolta mediul de afaceri, pentru a stimula creșterea numărului de antreprenori și implicit a locurilor de muncă! Calculul este simplu: ca să facem investiții publice în sănătate, școli, infrastructură etc., avem nevoie de fonduri publice. De unde? Din impozite, fonduri europene și împrumuturi.

 

De ce are nevoie Botoșaniul?

 

Cu siguranță, în viitor nu vom mai avea la dispoziție finanțări din fonduri europene la același nivel ca în ultimii 15 ani și atunci va trebui să avem o economie puternică, sustenabilă, bazată cu prioritate pe banii generați de industria locală a Botoșaniului! 

 

Avem soluții? Eu sunt convins că da și atrag atenția că Botoșaniul are mare nevoie, în primul rând, de facilitați pentru investitori, de educație antreprenorială și respect nemăsurat pentru tinerii care se stabilesc sau se relochează în Botoșani. Să auzim numai de bine!, a transmis Valeriu Iftime.