A crescut în zona Zlătunoaia a comunei Lunca și a avut o copilărie asemenea tuturor celor s-au născut și au crescut în zona rurală.
Una pitorească în urmă cu câteva decenii și care astăzi și-a pierdut din naturalețe aproape total.
Valeriu Iftime se regăsește printre copiii norocoși care au cunoscut viața la țară în sensul propriu. În acele vremuri țăranii se ocupau personal de munca câmpului fără a folosi tot felul de chimicale pentru eliminarea surplusului de plante.
Creșteau animale și să hrăneau de pe urma lor și a culturilor pe care le aveau prin grădini sau la câmp.
Valeriu Iftime copil știe ce înseamnă să mergi la păscut cu oile sau cu vaca. A încercat să crească animale și la maturitate, a început cu capre apoi a trecut la bovine.
Valeriu Iftime, președinte ales Consiliul Județean Botoșani.
„Eu personal am avut o fermă de 500 de capre și le-am vândut pe toate, aproape de pomană așa. Am avut 25 de vaci și am muncit de m-am prăpădit cu monte controlate, cu furajare, cu tot ce trebuie să faci. Bine, nu munceam eu în fermă, nici eu și nici familia mea. Nici vacile nu au produs.”
S-a oprit la cai și astfel s-a născut ferma „Cai de vis” de la Vîrfu Câmpului unde se face echitație.
Sute de copii se bucură de lecții de călărit în aer liber.
„Acum am niște cai. Culmea, oile nu au produs, caprele nu au produs, vacile nu au produs, în sensul că nu știm să le organizăm. Nu noi, ci cei care coordonează. Avem nevoie de lapte, avem nevoie de carne. Calul este singurul animal care își întreține viața. Cu echitația.”
Valeriu Iftime, președinte ales Consiliul Județean Botoșani.
Dezvăluirile au fost făcute de viitorul președinte al Consiliului Județean în fața unor fermieri botoșăneni adunați în amfiteatrul Stațiunii de Cercetare Popăuți la un workshop pe teme agricole.