Țurcanu recunoaște că a dat-o în bară cu EcoSal, dar mai vrea o dată

Președintele Consiliului Județean Botoşani a luat cuvântul după intervenția lui Dorin Ciuștea și a explicat că pierderile de la cele două societăți au fost cauzate de cheltuieli aferente pentru obținerea licențelor, dar și pentru plata salariilor.

 

Florin Țurcanu a dat asigurări că va depune toate eforturile pentru recuperarea pierderilor financiare.
”CJ Botoșani era poate printre puținele consilii județene care nu aveau un parc industrial autorizat, majoritatea au, am început acest demers, problemele au apărut în timpul funcționării pentru că nu am reușit să preluăm terenul de la Bucecea, dar am înțeles că în cel mai scurt timp vor ieși documentele și vom prelua aproape 6 hectare și atunci imediat avem toate hârtiile pregătite pentru autorizare”, a spus Florin Țurcanu.
Demersurile pentru autorizarea parcurilor au durat mai mult decât s-ar fi așteptat, iar cu cealaltă societate, șeful CJ susține că a dat greș întrucât nu i s-a permis să-i predea rampa ecologică de la Stăuceni, prin încredințare directă, acesta fiind de fapt scopul principal pentru care a fost înființată EcoSal.
[[banner]]
”E clar că a durat un pic, asta e România, noi am fi vrut să facem poate în două luni de zile, ne-am blocat, aici suntem. În final eu sunt totuși bucuros că vom avea un parc industrial în orașul Bucecea, mai departe sperăm să convingem niște investitori care să vină să investească la Bucecea. EcoSal s-a autorizat, când noi am înființat societatea în legislație nu era clar specificat dacă noi putem da prin încredințare directă depozitul de gunoi, asta era ideea”, a mai spus Florin Țurcanu.
Președintele CJ Botoşani a declarat că în următoarele săptămâni licitația pentru administrarea rampei de la Stăuceni va fi publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. (G.E.)
CITEŞTE ŞI:
 ACUM: Ședință la județ, un director trimis la pensie, meciuri pe o fuziune