Uneltele pe pescuit confiscate vor fi supuse unei expertize de examinare a uneltelor de pescuit, de către reprezentații Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.
În urma acțiunilor de verificare și cooperare a mai multor instituții: Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Botoșani, Postul de Poliție Transporturi Navale Stânca-Costești și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, s-a organizat o activitate de inspecție și control pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, a pescuitului ilegal și a transportului ilegal de pește și de produse piscicole, conform Planului de Măsuri Siguranța și Securitatea pe apă 2023.
”Este foarte important să înțelegem faptul că braconajul piscicol reprezintă o activitate ilegală care constă în pescuitul fără licenţă, autorizaţie sau permis, în perioada de prohibiţie sau în zone interzise pescuitului cât și folosirea unor unelte interzise pentru a captura pești și alte vieţuitoare acvatice vii din habitatele piscicole naturale”,
Garda de Mediu Botoșani
În data de 2 februarie, ora 10:45, s-a constatat că în zona lacului de liniștire aval baraj al lacului de acumulare Stânca-Costești din județul Botoșani, au fost depistate 11 unelte de pescuit interzise, de tip ecran, alcătuite din tije metalice și plasă monofilament.
Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării de către reprezentanții Postului de Poliție Transporturi Navale Stânca-Costești, care totodată au întocmit și dosar penal.
În cadrul cercetării penale, uneltele pe pescuit vor fi supuse unei expertize de examinare a uneltelor de pescuit, de către reprezentații Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.
”În vederea îndeplinirii obiectivului: prevenirea și combaterea braconajului piscicol, a deținerii și folosirii uneltelor de pescuit interzise, precum și a valorificării fără documente legale a peștelui și a produselor piscicole, vom intensifica în zona de competență, activitățile de inspecție și control”,
Garda de Mediu Botoșani