Una dintre cele mai puternice afaceriste care aduce bucurii mai ales bărbaților, prezentă la Botoșani– VIDEO

La ședința de lucru privitoare la clusterul de bioeconomie la nivel regional a fost prezentă și una dintre figurile feminine reprezentative din Moldova.

 

Elena Anisoi este directorul fabricii de bere Suceava, consumată și preferată și de o mulțime de botoșăneni.

 

A venit pentru a discuta împreună cu factorii implicați despre formele asociative care să ducă la dezvoltarea regiunii Botoșani – Suceava.

 

A spus despre Botoșani faptul că…

 

„Județul Botoșani este al meu județ de suflet în ceea ce înseamnă materie primă, zonă de desfacere și tot ce reprezintă Botoșaniul”,

Elena Anisoi, director general Bermas Suceava

 

Femeia de afaceri este de acord cu conceptul de asociere însă este de părere că această uniunea de forțe ar trebui făcută pe bresle.

 

Și a adus în discuție criza de forță de muncă.

 

„Sunt unul din puținii angajatori cu absolvenți din cadrul facultății de industrie alimentară de la Universitatea Ștefan cel Mare. Am luat 10 ingineri. Am o agendă, pentru că fiecare șef de fabrică are o perspectivă și mi-am scos pe ani, până în 2054 cum ies la pensie oamenii mei. Am constatat că în ultimii patru, cinci ani îmi ies din fabrică 80 de oameni la pensie, după limită de vârstă conform legilor actuale și atunci încep cu ce anume să-i înlocuiesc”,

Elena Anisoi, director general Bermas Suceava

 

Ca atare, Elena Anisoi este de părere că ar trebui reintrodus învățământul dual din România.

 

Județul Botoșani este unul dintre distribuitorii de orzoaică pentru malțul necesar la fabricarea berii.

 

Notă!

 

Sucevenii au singura fabrică de bere care s-a încăpăţânat să reziste pe piaţă, în condiţiile în care alte peste 120 de asemenea fabrici din România au dispărut, una câte una, după 1990. Pentru că Bermas Suceava încă există pe vechea structură, meritul este atât al celor care au lucrat şi lucrează acolo, cât şi al celor care au optat pentru berea „de acasă” şi prin consum au asigurat continuitatea producţiei. Prin această cooperare, pe poarta fabricii au ieşit anul trecut 1,35 de milioane de sticle de bere Bermas, 21,6 milioane de sticle de bere Suceava, 1,1 milioane de sticle de bere Călimani şi 400.000 de sticle de bere Solca, această din urmă marcă fiind achiziţionată, în 2017, de la lichidatorul care a scos la vânzare activele vechii fabrici de la Solca. Numărul total de sticle de bere produsă în 2017 a fost de 24,448 de milioane.

 

(Sursa notei – Monitorul de Suceava)

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL:

download from google play download from apple store