Un șofer de la CJ – CHEIA din dosarul cu casa construită pe promisiuni : Măi, tu ai dat în mintea copiilor

Un nume a fost rostit cu repetiție de cele două personaje ce au fost audiate în procesul penal în care fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani este judecat la Tribunalul Botoșani.

 

Cel al unui șofer de la Consiliul Județean.

Ștefan Codău.

 

Acesta ar fi fost intermediarul în relația Florin Țurcanu – Aristomel Anușcă – Marcel Bârsan.

Prima dată numele șoferului a fost rostit de procurorul de caz de la DNA care l-a întrebat pe Florin Țurcanu de ce șoferul CJ-ului era mai mereu prezent la terenul unde se ridica construcția de către Bîrsan.

 

Răspunsul a fost unul care a stârnit zâmbete mascate cu mâna.

 

Florin Țurcanu a povestit că acest Ștefan Codău era o persoană extrem de apropiată de familia sa. Că se juca atât de mult cu copiii lui încât o dată chiar i-a și spus : „Măi, tu ai dat în mintea copiilor”.

Era atât de apropiat de familie încât la momentul în care a fost finalizată o cameră de la casa din Aleea Pajiștii s-a mutat acolo. Și zilnic făcea tot felul de servicii familiei, de la a duce de mâncare la muncitori până la a cumpăra diverse lucruri, televizoare sau altele de acest gen.

 

De partea cealaltă, Marcel Bârsan, la momentul în care a fost audiat a arătat că la un moment dat, când casa era la roșu, șoferul Ștefan Codău i-ar fi transmis că va ține legătura doar cu el, pentru că Florin Țurcanu nu ar fi dorit să fie văzut în compania sa.

Șoferului de la CJ i-ar fi fost date diferite sume de bani, care potrivit lui Marcel Bârsan ar fi ajuns la un total de 2 miliarde de lei vechi și care îi erau destinate lui Florin Țurcanu. Asta, pe lângă construcția efectivă a casei.

 

Judecătorul l-a întrebat pe Florin Țurcanu de ce și-a folosit șoferul pentru treburi personale, iar răspunsul a fost că Ștefan Codău lucra de fapt pentru șeful serviciului patrimoniu din CJ. De asemenea, judecătorul l-a întrebat cum de pleca în timpul serviciului pentru a duce mâncare la muncitorii de la casa din Aleea Pajiștii, iar răspunsul a fost că acest lucru se întâmpla după ora 16:00.

Și până atunci muncitorii rămâneau flămânzi?”, s-a mirat judecătorul.