Producătorul de mezeluri a produs şi vândut anul trecut preparate din carne de 10 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor companiei.
„Producem 20 de tone de mezeluri pe zi, pe care le vindem în 15 magazine proprii din Suceava, Botoşani, Iaşi şi Bacău, în câteva magazine Carrefour, în comerţul tradiţional şi la export”, a spus Grigore Florea, unicul acţionar al companiei de mezeluri Raitar din Sasca Nouă, judeţul Suceava.
Fabrica de mezeluri Raitar se aprovizionează în proporţie de 90% cu carne din România, carnea de vită şi de oaie fiind achiziţionată de la fermele din Suceava şi Botoşani, iar carnea de porc de la Smithfield - cel mai mare producător de carne de porc din România, o companie cu acţionariat chinez.
Businessul suceveanului a înregistrat un avans al vânzărilor de 25% în 2017 faţă de anul precedent, datorită deschiderii a trei noi magazine, potrivit reprezentanţilor companiei. Managementul companiei Raitar şi-a propus să ajungă la un număr total de 25 de magazine proprii până în 2022, astfel încât jumătate din producţie să fie comercializată prin propriul lanţ de magazine.
Prelucrarea şi conservarea cărnii este un sector în care în 2016 activau 558 companii, cu afaceri cumulate de 5,4 mld. lei (1,2 mld. euro), informează Ziarul Financiar.