Un polițist și o polițistă din Botoșani filmați în timp ce au oprit mașini pe un pod, pe linie continuă – VIDEO

Un nou episod în care polițiștii sunt filmați de cetățeni își face apariția în spațiul public.

 

Șoferii care treceau prin zonă ar fi fost obligați să depășească pe pod și pe linie continuă

 

Un cititor a transmis o filmare surprinsă în apropiere de comuna Hudești, pe un pod. Un echipaj de polițiști rutieri a efectuat semnal de oprire pentru un conducător auto care ar fi încălcat limita de viteză legală.

 

A fost amendat cu 1.000 de lei și sancționat totodată cu patru puncte de penalizare, însă a refuzat să semneze procesul verbal pe motiv că nu i s-ar fi comunicat viteza cu care a fost surprins.

 

Mai mult, cetățeanul susține că a fost oprit pe un pod, lucru interzis de Codul Rutier, pe o porțiune cu linie continuă, ceilalți participanți la trafic fiind astfel determinați să încalce normele rutiere.

 

Șefului Biroului Județean al Poliției Rutiere confirmă că oprirea pe poduri sau în zone similare este interzisă și dacă asta s-a întâmplat, înseamnă că situația este una nefericită pentru polițiști.

 

Însă, de cele mai multe ori, conducătorii auto îi sfidează pe polițiști și opresc dinadins în astfel de zone.

 

„Noi când constatăm o depășire de viteză sau altceva la un autovehicul care circulă din sens opus, se face semnal de oprire. La semnalul de oprire, conducătorul auto trebuie să oprească, cât mai în afara părții carosabile, nu pe pod. Că doar nu îl oprește nimeni pe pod. Înseamnă că a oprit ostentativ”,

cms. șef Teodor Orhei, șeful Biroului Rutier Botoșani.

 

Nu puține au fost cazurile în care șoferii care au fost surprinși circulând cu viteză au apelat la diverse metode de intimidare a oamenilor legii.

 

”Provocări la care nu știu dacă trebuie să răspundem”

 

Asta nu înseamnă însă, că nu au fost și cazuri în care lucrurile s-au petrecut invers.

 

„Eu spun că nu este regulă. Noi avem dispoziție unde să acționăm, nu oprim. Dacă a făcut semnal de oprire, îi spune să tragă dreapta, nu să oprească în dreptul meu sau în locul meu. Trag pe dreapta, pentru că eu merg la el, mă prezint, îi spun care sunt motivele opririi, trebuie să fie o colaborare și o atitudine firească. Alta este când el oprește ca să încurce treaba, să filmeze și să se dea în spectacol. Sunt provocări la care nu știu dacă trebuie să răspundem”,

cms. șef Teodor Orhei, șeful Biroului Rutier Botoșani

 

Mai în glumă, mai în serios, șeful Poliției Rutiere a declarat că nu prea a întâlnit șoferi amendați care să fie bucuroși de faptul că au fost surprinși că au greșit.

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store