Un partid de la Botoșani a lansat o „carte neagră” despre politicienii lacomi – VIDEO & GALERIE FOTO

Cartea a fost lansată în dimineața zilei de sâmbătă, 26 noiembrie 2022.

 

Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Județeană Botoșani a lansat „Cartea Neagră a guvernării PSD – PNL” cu „oferta PSD – PNL: cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani”. Evenimentul a fost susținut de Cristina Lăcătușu, vicepreședinte al filialei județene și consilierii locali USR, Raluca Curelariu și Marcel Gheorghiță. 

 

Este practic un raport critic al guvernării PSD – PNL din ultimul an din care reiese faptul că românii trăiesc mai rău.

 

„Un an cu scumpiri record, plagiate, proiecte ratate, un an de când Iohannis a adus la guvernare o coaliție dezastruoasă, în care binele personal primează în fața intereselor țării și a cetățenilor ei”,

Cristina Lăcătușu, vicepreședinte USR Botoșani

 

Conform unor sondaje proprii efectuate de această formațiune politică, 80% din persoanele chestionate cred că România se îndreaptă în direcția greșită, cu cele mai mari scumpiri din ultimele două decenii.

 

 

„Curentul, gazele, încălzirea s-au scumpit cu 32%, pâinea cu 28%, laptele cu 27%, zahărul cu peste 60%. Ratele din bănci au crescut de patru ori, este cea mai mare inflație din anul 2004 încoace”,

Cristina Lăcătușu, vicepreședinte USR Botoșani

 

S-au exemplificat dovezile de ineficiență în luarea măsurilor la criza de pe piața energiei și s-a pus accent pe ieșirea din cabinetul guvernamental a unui număr de patru miniștri acuzați de plagiat. Alți doi sunt cercetați.

 

„La nivelul Botoșaniului, schimbările și criza economică în care alianța PSD – PNL au aruncat țara au dus la o creștere a șomajului, concedieri, firme închise, mult mai multă sărăcie. În sezonul cald când în alți ani scădea, la Botoșani rata șomajului a crescut de 2,07 în luna aprilie la 3,09 în luna septembrie. Vorbim de 500 de șomeri, de 500 de familii care în plină criză economică au rămas fără o sursă de bani”,

Cristina Lăcătușu, vicepreședinte USR Botoșani

 

În plan economic, conform datelor furnizate de Registrul Comerțului, aproape 300 de firme botoșănene „și-au închis obloanele care nu au găsit soluții să continue”, în lunile iulie, august și septembrie. La acest capitol județul Botoșani se află pe locul 3 în țară cu o creștere de 19% a firmelor închise anul acesta față de 2021.

 

Cea mai nocivă măsură din acest an luată de coaliția de guvernare este considerată suprataxarea contractelor part-time, o nouă lovitură pentru mediul economic.