Botoșăneanul a reușit să se facă ”remarcat” încă din prima ședință.
Într-unul din primele interviuri după scorul surprinzător al partidului AUR de la parlamentare, co-președintele formațiunii, George Simion, afirma că prima inițiativă a noilor parlamentari va fi de a interzice traseismul politicii prin lege.
În prezent, prin rândurile parlamentărilor AUR, se regăsesc și membri care au trecut prin nu mai puțin de șapte partide, analizează ziare.com.
În vârstă de 78 de ani, deputatul Lucian Feodorov este cel mai în vârstă parlamentar (78 de ani), și a trecut, de-a lungul timpului, prin mai multe partide. Feodorov și-a început cariera politică ca subprefect al județului Botoșani din partea PSDR, în perioadă CDR (Convenția Democrată Română), taman alianță pe care liderul AUR George Simion o compară cu actuala coaliție de guvernare.
Ulterior, PSDR a fuzionat cu PDSR și a format actualul PSD. Feodorov n-a apucat însă să intre în PSD, întrucât, pe finalul mandatului de subprefect, PSDR i-a retras sprijinul politic, acuzându-l public că se folosește de prerogativele funcției pentru a atrage adeziuni la Partidul Social Agrar și al Pensionarilor (PSAP), pe care îl conducea. Ulterior, deputatul s-a orientat către Partidul Poporului, iar mai apoi a plecat la Partidul Noua Generație, condus de către Gigi Becali. În anul 2019, Feodorov se regăsea într-un alt partid - Partidul România Noastră (PRN), formațiune condusă de către fostul primar al Clujului Gheorghe Funar.
În nouă legislatură, Feodorov a fost implicat în două scandaluri, încă de la prima ședința a Camerei Deputaților, atunci când a vrut să întrerupă depunerea jurământului de către deputați. Acesta le-a explicat colegilor că este în vârstă și că este obosit, iar ședința ar trebui să se reia a doua zi.
Câteva luni mai târziu, pe 2 martie, Feodorov a fost acuzat de către deputatul USR Filip Havarneanu că a votat de nouă ori cu două cartele. Deputatul AUR i-a răspuns că o colegă i-a "dat mandat".
Un alt parlamentar AUR cu șapte partide la activ este Daniel Rusu. Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, primele studii ale lui Rusu reprezintă o licență obținuta în doi ani, între 2016-2018, la Universitatea Bogdan Voda din Cluj.
Același CV mai arată că până la 27 de ani acesta a fost șomer, după care ajunge sa ocupe fotoliul de primar al comunei Spring timp de 16 ani, între 2004 și 2020.
(Foto: ziare.com)
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: