Deși a ucis-o pe tânără se bucură în continuare de libertate.
Pe lista celor peste 2.600 de persoane date în urmărire de poliţie sunt 30 de condamnaţi pentru omor. Au ucis oameni și-au primit pedepse grele pentru asta, dar ei se bucură în continuare de libertate.
Unii dintre fugarii condamnaţi pentru crimă au reuşit să scape de poliție imediat după ce au ucis. Alţii însă au fost arestaţi şi puşi în libertate de magistraţi, care au considerat că ei nu reprezintă un pericol public pentru societate.
Libertatea vă prezintă cazurile celor mai periculoşi criminali pe care poliţia îi caută și acum, pentru a-i duce în spatele gratiilor.
Iar ultimul de pe listă este botoșănean:
Pe 30 aprilie 2016, în ajunul Sărbătorilor Pascale, Florin Stănescu s-a întâlnit cu prietenul său. Emil B.. Au băut împreună toată după-amiaza, iar în jurul orei 18.00, cei doi, proprietari de Audi, au vrut să vadă care dintre maşini e mai rapidă şi s-au luat la întrecere pe strada principală din Darabani.
Conduceau în paralel, ocupând ambele benzi, cu 150 km/h. Florin Stănescu Era sâmbătă, iar strada părea pustie.
Dar la un moment dat, pe traseul vitezomanilor au apărut o căruţă şi o altă maşină, care au fost izbite frontal.
Şoferița autoturismului lovit, o tânără de 20 ani, a murit în urma accidentului. Fratele ei, de 13 ani, pasager în maşină, a fost rănit. La fel, şi cei trei bărbaţi care se aflau în căruță.
Stănescu şi Emil B. au fost reţinuţi. Ambii aveau o alcoolemie de peste 1 g ‰. Au fost acuzaţi de omor, tentativă de omor, conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.
Cei doi au stat în arest preventiv până pe 29 iulie 2016, când Curtea de Apel Suceava i-a pus sub control judiciar. O lună mai târziu, ei fost trimişi în judecată, iar în octombrie 2017 au fost condamnaţi la 6 ani şi 10 luni de închisoare.
Tot atunci, Tribunalul Botoşani a dispus ridicarea controlului judiciar sub care se aflau cei doi condamnaţi pentru omor. Judecătorul a apreciat că măsura „nu se mai justifică din punct de vedere procedural.
Durata cât inculpații s-au aflat sub măsuri preventive a fost de circa un an și 6 luni, suficientă pentru ca inculpații să conștientizeze și pe această cale, despre consecințele faptelor lor”. În aprilie 2018, Curtea de Apel Suceava a majorat pedepsele celor doi, la 8 ani şi 7 luni de închisoare. Dar Florin Stănescu dispăruse din ţară, înainte de verdictul final.
Bărbatul de 53 de ani, care are și cetăţenie franceză, e căutat în continuare de Poliția Română.
Citeşte întreaga ştire: Cei mai periculoși 10 criminali care sunt liberi printre noi. Poliția Română îi caută, cum au reuşit să dispară