Un botoșănean participă la Special Olympics Malta: Sperăm la zile pline de energie și entuziasm - FOTO

Competiția internațională va avea loc între 13 și 18 mai 2022, iar sportivii români provin din orașele Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Baia-Mare, Botoșani și Arad.

 

Special Olympics România participă cu 12 sportivi la competițiile de bocce, atletism și înot la primul eveniment internațional din Europa de la începutul pandemiei până acum – Special Olympics Invitational Games Malta.

 

La Special Olympics Invitational Games Malta participă 23 de țări printre care și România, iar cei 550 de sportivi așteptați vor concura la șase discipline sportive (atletism, bocce, înot, bowling, fotbal și tenis de masă). Aceste Jocuri Internaționale sunt o pregătire pentru Jocurile Mondiale Special Olympics de anul viitor care vor avea loc la Berlin.

 

“Faptul că trimitem o delegație la Jocurile din Malta, înseamnă pentru noi revenirea la competițiile internaționale. Ne pregătim pentru aceste Jocuri de anul trecut și parcă încă nu ne vine să credem că am ajuns atât de aproape de acest eveniment. Sperăm la zile pline de energie și entuziasm pentru sportivii noștri!”,

Cristian Ispas, Director Național Fundația Special Olympics România.

 

 

Printre sportivi se află și Andrei din Botoșani

 

Andrei Pălimariu este unul dintre cei patru sportivi care vor reprezenta Special Olympics România la înot la jocurile ”Special Olympics Invitational Games” din Malta (Special Olympics Malta).

 

Andrei este din Botoșani și este un tânăr foarte talentat. Îl puteți vedea și pe scenă, nu numai pe terenul de sport. Are 20 de ani și îi place teatrul, dar și să sculpteze și să pirograveze.

 

 

 

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței. În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

 

 

Florentina Toniță