Pe rolul instanţelor s-au adunat de-a lungul anilor numeroase cauze bizare, pe care Justiţia este nevoită să le înregistreze şi să le dea termene de judecată, deşi este vorba, cât se poate de clar, de plângeri aberante, fără obiect.
În ultimii ani, instanţele din România au fost asaltate cu zeci de mii de plângeri bizare, care nu au nicio legătură cu actul de justiţie aşa cum este el definit de legislaţia românească. Acest potop de cauze inutile, la care nu poate fi date soluţii, a fost posibil pe fondului faptului că Justiţia română nu are suficiente proceduri preliminare care să oprească din start un proces absurd.
Un mic pas spre corectarea problemelor a fost făcut în 2016, în privinţa cauzelor penale, prin introducerea camerei preliminare, însă în zona litigiilor de natură civilă lucrurile sunt în continuare într-un soi de degringoladă care blochează deseori instanţele. Trebuie spus că indiferent de conţinutul unei acţiuni civile sau penale, magistraţii au obligaţia de a o înregistra şi analiza.
Judecătorii au invocat în nenumărate rânduri volumul uriaş de lucru al instanţelor, printre motivele care duc la supraaglomerare fiind şi acţiunile numeroase care ar putea fi catalogate ca fiind bizare, însă nicio lege nu poate bloca dreptul la justiţie al cetăţenilor, indiferent dacă-s sănătoşi la cap sau nu.
Un caz la fel de bizar îl are ca protagonist pe un botoşănean care a dat în judecată Inspectoratul Judeţean de Poliţie, solicitând magistraţilor „să li se recunoască (întregii familii) CNP-urile cu care s-au născut şi să se restituie CNP-urile furate din baza de date securizată a Poliţiei Române”.
Bărbatul a solicitat şi „ridicarea codurilor prin care întreaga sa familie este urmărită în mod ilegal, localizată şi atacată cu radiaţii” precum şi „oprirea de urgenţă a atacului terorist cu radiaţii ce se desfăşoară în formă continuată asupra sa şi a întregii sale familii”.
În acţiunea deschisă la Judecătoria Botoşani, magistraţii n-au avut încotro şi au luat în considerare plângerea bărbatului, drept pentru care au dispus formarea unui dosar având ca obiect „obligaţie de a face”, urmând ca în timpul procesului să se stabilească temeinicia acţiunii.
Un alt proces ciudat a fost înregistrat la Galați unde s-a cerut ordin de protecție împotriva… extratereștrilor.
(Sursa – Adevărul)
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL: