Un botoșănean care s-a pus pe afumat carne a fost la un pas să dea foc la casă

A pus preparatele din carne la afumat, dar a lăsat focul nesupravegheat. În lipsa lui, grăsimea scursură s-a aprins.

 

 Un vecin a observat flăcările și a dat alarma. 

 

Evenimentul a avut loc în această noapte, într-o gospodărie din orașul Săveni.

 

La caz au ajuns pompierii militari din cadrul Stației  Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la o anexă. 

 

Până la sosirea pompierilor, proprietarul a reușit să își scoată carnea din afumătoare.

 

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, trebuie să țineți cont de următoarele recomandări:

 

  • afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile. 
  • se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile.
  • este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului.
  • curațați afumatoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți  sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

(foto – pandurul)