Un alt scandal se conturează în comuna unde oamenii plătesc aer în loc de apă: Îi vom chema în judecată

Problemele cu apa parcă nu se mai termină în comuna Răchiți. După tabloul în care protagoniști au fost locuitorii care plăteau aer în loc de apă, o altă „pată de culoare” vine să nuanțeze un nou conflict.

 

Ceartă veche, problemă nouă

Primarul comunei Răchiți, Gheorghe Iacob, a declarat astăzi, 12 martie, că reprezentanții Uniunii Europene l-au luat în vizor pentru niște greșeli comise de societatea furnizoare de apă, Nova Apaserv. Concret, acesta spune că s-a intervenit pentru remedierea unor avarii, însă nu s-au acoperit stricăciunile cauzate de lucrări, iar în urma lucrătorilor de la Nova Apaserv, a rămas un drum distrus, drum reabilitat prin fonduri europene.
„Nu au început să lucreze la conducta de apă, în schimb, au intervenit la avarii, nu au obținut autorizație de intervenție de la noi de la Primărie și acum noi urmează să fim sancționați de Uniunea Europeană pentru degradarea asfaltului, ei au obligația ca, în cel mai scurt timp, la o astfel de intervenție, să obțină autorizație de intervenție și să îl refacă exact cum a fost, dar nu au făcut-o”, a declarat Gheorghe Iacob.

Intră pe fir și instanța

Acesta a mai adăugat că este hotărât să acționeze societatea furnizoare de apă dacă până la data de 30 aprilie, reprezentanții de la apă nu vor reface asfaltare și nu vor monta regularizatorul promis. „Îi vom chema în judecată, ca să ne putem păzi noi pentru că nu suntem de vină că au făcut o lucrare fără aprobarea Consiliului Local”, a conchis acesta.
De cealaltă parte, conducerea Nova Apaserv spune că nu este cazul să se ajungă în instanță pentru un „conflict aparent”, care poate fi rezolvat pe cale amiabilă. Cum motivează directorul societății întreaga situație:
„Acolo am avut vreo trei, patru intervenții, nu pot să spun care a fost cu autorizație și care nu, dar dacă s-a intervenit fără autorizație, a fost un caz foarte grav, o avarie cu un debit foarte mare, unde se înregistrează pierderi și trebuie să intervenim foarte rapid. În general noi luăm în primă instanță un aviz, apoi se scoate autorizația, nu putem lăsa populația fără apă dacă este urgent, este o avarie, ceva neprogramat”, a declarat Gabriel Cârlan.
Acesta a adăugat că va face toate eforturile pentru ca lucrurile să nu ajungă în instanță, așa cum a amenințat primarul de la Răchiți, însă, la mijloc rămân prinși locuitorii care, dincolo de aceste tergiversări, rămân în continuare nemulțumiți de serviciile oferite de societatea Nova Apaerv.
(C.B.)
CITEȘTE:
 Primul loc din România unde oamenii au ajuns să plătească aerul: Ei trăiesc pe aerul pe care îl consumam noi - FOTO&VIDEO