După doi ani, România a ieșit din starea de alertă fiind eliminate toate restricțiile. Au fost doi ani în care s-au luat tot felul de măsuri și s-au acordat anumite beneficii pentru angajații din prima linie.
Au beneficiat de anumite sporuri de la personalul medical la angajații din prefecturi. Au apărut însă și nemulțumiri din cauza legilor interpretabile sau chiar fondurilor insuficiente.
Așa se face că acum s-a ajuns în punctul în care spre exemplu angajații de la Spitalul Județean „Mavromati” s-au adresat instanței prin intermediul sindicatului.
Uniunea Sindicală Județeană Sanitas a deschis procese pentru neacordarea unor sporuri, dosarele fiind înregistrate pe rolul Tribunalului Botoșani.
„Sunt două tipuri de dosare, unul pentru sporul de 30% și un spor de condiții deosebite de muncă între 55 și 85% datorate efectului pandemiei,"
Elena Temciuc, președinte Uniunea Sindicală Județeană Sanitas.
Fiind foarte mulți angajați, procesele sunt pe serii, la ultimele dosare înregistrate pe 7 martie 2022 fiind peste 70 de reclamanți. Vor mai fi însă și alte dosare care au ca obiect „drepturi bănești”.
În principal, nemulțumirile sunt în rândul asistentelor și infirmierelor.
„În total cred că am în jur de 500 de angajați,”
Elena Temciuc, președinte Uniunea Sindicală Județeană Sanitas.
Pentru sporul de 30% din salariul de bază, liderul sindical susține că are deja câteva hotărâri favorabile și așteaptă motivarea instanței. Eșalonarea plății se face pe parcursul a cinci ani.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: