Toate partidele, demers comun pentru Suceava capitală, la Botoşani somn de voie

 

Acţiune fără precedent peste Siret; într-un moment în care Botoşani părea să ia măcar ca imagine faţa Sucevei, toate forţele politice din judeţul vecin s-au unit pentru ca municipiul lor reşedinţă să devină capitală de regiune. Reprezentanţi ai partidelor politice, minorităţilor naţionale şi organizaţiilor neguvernamentale au votat, joi, un Apel pentru susţinerea înfiinţării a unei a doua regiuni în Nord-Estul României, iar senatorul PDL Gheorghe Flutur a fost desemnat să facă lobby în acest sens în Parlament.
Suceava capitala de regiune

La ei se poate: Şeful PSD se bazează pe liderul PDL

Preşedintele CJ şi al PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a propus ca preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, să preia comunicarea pe această problemă în Parlament, sprijinit de preşedintele executiv al PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, şi de preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu. În acelaşi timp, autorităţile judeţene vor avea o activitate de secretariat a Comitetului de iniţiativă şi de a disemina informaţiile, propunere votată de Comitetul de iniţiativă.
"Ceea ce ne propunem este mai bine decât rămânerea într-o regiune cu şase judeţe", a afirmat Cătălin Nechifor.

Vor Regiunea Bucovina

În cadrul dezbaterilor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a salutat faptul că în 2013 a existat un consens pe acest proiect, ceea ce este "lăudabil". "În această perioadă avem mai multă nevoie de consens", a spus Nechifor. La rândul său, preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a spus că pe acest subiect trebuie "dezbrăcată haina politică" mai ales că regionalizarea nu este o problemă pentru patru sau zece ani, ci probabil pentru totdeauna. "Cred că noi trebuie să discutăm civilizat şi fără politicianism despre criteriile de care trebuie să se ţină seama", a spus Gheorghe Flutur, care a arătat că speră ca decidenţii îşi vor da seama că Bucovina trebuie să devină regiune.
Reprezentanţii Comitetului de iniţiativă au votat atât Apelul, iar următoarea întâlnire, la care vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai judeţului Botoşani, ar urma să se desfăşoare la Universitatea Suceava.
Preşedintele Asociaţiei militarilor în rezervă şi retragere, Zaharie Cojocaru, a spus că zona policentrică Suceava-Botoşani, care se constituie în această perioadă este un prim pas în realizarea acestei regiuni din nord-estul ţării.

Liderii politici de la Botoşani se pierd în nimicuri

De la relansarea temei regionalizării ţării de către USL liderii politici şi administrativi de la Suceava desfăşoară o activitate intensă pentru ca municipiul lor reşedinţă să fie desemnat capitală de regiune. În acelaşi timp, nici un om politic din Botoşani nu a iniţiat o singură acţiune pe această temă. Întrebaţi după publicarea rezultatelor recensământului, care arătau că municipiul Botoşani este al treilea din Regiunea Nord-Est şi al patrulea din toată Moldova, dacă îşi reconsideră poziţia, liderii PSD Botoşani, prin vocea preşedintelui executiv Ovidiu Portariuc, au răspuns că nu e cazul de aşa ceva. De altfel, în timp ce politicienii din Suceava fac lobby pentru obţinerea capitalei de regiune, preşedintele CJ şi al PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, se bronzează le Neptun, senatorul Viorel Grigoraş este ocupat să plătească interviuri calomnioase la adresa jurnaliştilor, iar Ovidiu Portariuc este extrem de preocupat de un sens giratoriu. În timp ce liderul PSD Suceava se bazează pe cel de la PDL, Gheorghe Flutur, la Botoşani Portariuc este preocupat să-l lase pe Cătălin Flutur fără funcţia de director de la SC Locativa SA.
CITEŞTE ŞI:
 Direcția Antifraudă la Suceava fiindcă e județ de graniță, Botoșani cu două frontiere OUT