Toată lumea la muncă în folosul comunității! Inclusiv mămicile vor presta activități comunitare

Noua lege prin care se stabilește venitul minim de incluziune prevede ca obligativitatea să fie aplicată pentru toți beneficiarii apți de muncă.

 

Scapă doar bolnavii

 

Mai puțin persoanele care au afecțiuni medicale ce le împiedică să lucreze.

 

Potrivit legii, persoanele care primesc ajutor de la stat sunt obligate ca lunar să presteze 72 de ore de muncă în folosul comunității, la decizia primarului.

 

Noile modificări legislative au fost prezentate în ședința Comisiei de Dialog Social de către conducătoarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.

 

„După legea venitului minim de incluziune vor pierde această, hai să spunem, clemență. Vor fi incluse și mămicile. Fapt normal de altfel, pentru că o mămică care este salariat și are copilul de 6 ani îl duce și la grădiniță, îl ia și de la grădiniță sau la școală în clasa zero, nu are nici o scutire de nicăieri”,

Anca Apăvăloaie, director AJOFM Botoșani

 

Vine cu... Anul Nou

 

Venitul minim de incluziune este sprijinul financiar acordat de stat pentru a asigura nivelul de trai minimal, pentru familiile și persoanele singure aflate în situația de dificultate.

 

Acesta înlocuiește ajutorul social şi alocaţia pentru susţinerea familiei și va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

 

AJOFM urmează să facă o analiză pe fiecare membru din familia beneficiară de ajutor social pentru a se vedea dacă există persoane care pot fi integrate pe piața muncii.