Terminal pentru călători, restaurante, cămin de bătrâni și magazine în zona rezidențială de la marginea orașului

Pe hârtie cartierul care ar urma să extindă municipiul Botoșani și va avea o populație estimată de 3.000 de suflete, arată extraordinar.

 

Apartamente pentru 3.000 de oameni

 

Primăria a publicat planul ubanistic zonal de oportunitate care oferă tot felul de detalii vis a vis de configurația acestei zone rezidențiale ce este amenajată pe terenul celor de la Armată.

 

Cartierul cu locuințe pentru tineri ar urma să ofere în total 700 de spații locative, TOATE destinate botoșănenilor. O parte vor fi cedate într-adevăr lucrătorilor din Ministerul Apărării Naționale însă și în cazul acestora, mare parte dintre militarii activi sunt botoșăneni.

 

Iată configurația unităților locative:

 

60 de apartamente în clădiri cu 3 etaje

440 de aartamente în clădiri cu 2 etaje

100 de apartamente în clădiri cu un etaj sau P+1+M

100 de unități vor fi locuințe individuale

 

Existența a două terenuri accesibile, cu pante mai mici, separate de o vale relativ abruptă, a condus către ideea organizării a două grupări de clădiri în extremitățile nordică și sudică ale supafeței amenajabile.

 

Astfel, cartierul va avea două parcuri cu arbori și verdeață de dimensiuni considerabile dar și multe alte facilități.

 

Astfel, în zona intersecției dintre Bulevardul Mihai Eminescu și Calea Națională, au fost amplasate, în jurul unei suprafeșe plantate de dimensiuni apreciabile, un centru medical, un centru pentru vârstnici și o grădiniță.

 

Așezământul monahal a fost amplasat izolat față de locuințe, într-o poziție favorabilă din punctul de vedere al percepției.

 

În cartierul rezidențial mai există magazine, restaurante sau cofetării dar și un cămin de bătrâni.

 

 

 

 

Terminal pentru locuitorii cartierului

 

În perspectiva dezvoltării zonei cu o populaţie estimată la 3.000 locuitori, se va impune accesibilizarea legăturii cu oraşul.

 

Se propune prelungirea liniei 1 de maxi-taxi cu aproximativ 2km, pe Calea Naţională – Şoseaua Iaşului, cu înfiinţarea a două staţii (una pentru dus/una pentru întors) în zona intersecţiei Calea Naţională – Bulevardu Mihai Eminescu – Şoseaua Iaşului şi o staţie la capătul de linie de la terminalul amplasat în zona intersecţiei cu aleea Pajiştei.

 

Staţiile vor fi amenajate astfel încât să furnizeze confort la aşteptare şi să beneficieze de afişaj de informare privind graficele de circulaţie şi traseele propuse.

 

Terminalul ar putea funcţiona şi pentru transferul între diferitele moduri de transport (transport public urban, transport public extra-urban, transport auto individual, transport cu bicicleta ) prin asigurarea în cadrul acestuia pe lângă facilităţile necesare unui capăt de linie pentru transport în comun, a unor spaţii de parcare pentru autoturisme şi biciclete şi a unui centru de închiriat biciclete.

 

Terminalul va fi prevăzut şi cu o clădire care va găzdui un birou de informare călători, un birou pentru controlori, o sală de aşteptare şi grupuri sanitare.

 

Peroanele vor fi acoperite, pentru protecţia călătorilor în aşteptare.

 

 

 

 

Având în vedere dimensiunea investiției, lucrările de construcție se întind pe o perioadă mai îndelungată de timp.

 

În prima etapă s-a început construcția a 80 de locuințe. Stadiul intervențiilor este destul de avansat, la acest moment constructorul lucrând dejja la etajele primei clădiri.

 

Valoarea acestei investiții derulată de Agenția Națională pentru Locuințe este de aproximativ 30 de milioane de lei.

 

Descarcă aplicația Botoșăneanul

download from google play download from apple store