Terenurile de sport vandalizate de către tinerii botoşăneni

 

Cu toate că proiectul ”Sport în Cartier” a fost conceput pentru a-i ajuta pe botoşăneni să practice sport în aer liber fără să plătescă, aceştia după nici o lună de la amplasarea terenurilor au început să facă ravagii în locurile amenajate de Primărie.

La cele patru terenuri de sport pe care Primăria le-a amplasat în Parcul Sucevei, Parcul Tineretului, Parcul Mihai Eminescu şi cartierul ANL Bucovina, vor mai cuprinde şi câte două aparate de fitness, care sosesc la sfârşitul acestei luni. „Aşa a fost contractul de livrare şi le vom amplasa în afara terenului de sport, pentru că nu mai încap înăuntru. Acestea nu vor fi păzite, sunt lăsate libere, nu au cum să le fure pentru că sunt prinse în soclu de beton. Problema e că le vandalizează. Şi actualele terenuri am văzut că uşor, uşor, încep sufere”, a declarat Eugen Ţurcanu, director Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement(DSPSA). 

 DSPSA a făcut notificări la Poliția Locală referitoare la micile terenuri de sport, după ce acestea au fost amplasate, şi speră în ajutorul poliţiştilor cu privire la menţinerea locurilor respective.„Eu mi-am făcut datoria, am anunţat, am făcut în acest sens demersul legal şi am notificat că am dat în folosinţă acele terenuri şi că nu sunt legate, încuiate şi că sunt lăsate accesului liber. Problema e că, cu cât o să le vandalizeze mai repede, cu atât o să se distrugă şi nu o să mai facem nimic”, a mai precizat Eugen Ţurcanu. 
Acesta vrea să transmită opinii publice că Primăria face un experiment cu aceste terenuri de „Sport în Cartier”, pentru a vedea dacă rezistă şi dacă nu sunt supuse vandalizării în termen scurt de timp. Dacă se observă că acest proiect nu are impact asupra botoşănenilor, o să oprească proiectul şi o să se gândească la o altă formă de a le da în folosinţă.”O să ne gândim la o strategie în care să fie păzite, plătite, pentru că terenurile de sport la şcoli sunt îngrădite şi mulţi reproşează că nu au acces în acele terenuri de sport şi că le îngrădeşte dreptul de a practica sportul în aer liber. Noi am făcut iniţiativa asta , iar ei  trag de plase acelea, se urcă pe mesele de tenis. Asta ţine de gradul de civilizaţie al întregi societăţi, nu numai al tinerilor dintr-un anumit cartier”, a mai precizat Eugen Ţurcanu.