Televizoarele 2.0 și cum să-ți alegi cel mai potrivit model

(P) Încă de ceva vreme, tehnologia care stă la baza oricărui televizor a avansat foarte mult, așa că noi le-am numit televizoare 2.0, dar ele sunt cunoscute ca televizoare smart. Dar, televizorul a avut un drum lung de parcurs pentru a ajunge în forma asta, dar și-a păstrat misiunea principală. El a rămas o sursă de divertisment care te ține lipit de el ore în șir. De la un televizor cu tub pe care stătea mileul și peștele de cristal am ajuns să avem televizoare subțiri care pot măsura și doi metri.

 

Nu doar mărimea a ajuns să facă un televizor atât de impresionant, ci și calitatea imaginii și faptul că a ajuns să fie la fel de deștept ca telefonul. Se poate conecta la internet, să redea videoclipuri și multe alte funcții care să te ajute în viața de zi cu zi. De exemplu, dacă ești genul de om care se trezește de dimineață și face mișcare în casă, poți să îți conectezi telefonul la televizor și să urmărești un clip.

 

Știm cât de greu poate să fie uneori să rămâi în pas cu tehnologia și să citești constant despre multe tehnologii noi sau care sunt acum la modă. Atunci când alegi televizorul este la fel, e un proces de durată să stai și să studiezi despre funcțiile pe care le pot avea televizoarele, despre rezoluții sau tehnologii. Așa că, o să încercăm să îți ușurăm munca de cercetare și să îți prezentăm în acest articol câteva elemente pe care să le ai în vedere înaintea achiziționării de televizoare. Și dacă ești în căutare de televizor înseamnă că ești pregătit să scoți și o sumă destul de mare din buzunar, așa că trebuie să cunoști măcar câteva aspecte și noțiuni de bază.

 

Mărimea televizorului

 

Din seria miturilor răspândite printre oameni este și cel cum că un televizor mare este și un televizor cât mai bun. Ei bine, acest lucru nu este tocmai adevărat și îți vom explica pe scurt de ce. Poți alege și un televizor de doi metri, însă ce contează mai mult este rezoluția lui. Un televizor cu un ecran generos este degeaba dacă mărimea nu este susținută de o rezoluție la fel de mare.

 

Mai există și situații în care televizoare de dimensiuni mai mici pot reda imagini mai clare, comparativ cu un televizor mai mare. De ce? Pentru că așa cum am spus și mai sus, rezoluția, deși este una mai mică, pixelii sunt împățiți mai bine pe ecran. Așa că, dacă vrei un televizor cu diagonală mare, alege unul și cu o rezoluție mare.

 

Rezoluția televizorului

 

Dacă tot am vorbit atât de mult despre rezoluție mai sus, merită să mai dezvoltăm puțin subiectul. Rezoluția unui televizor este unul dintre criteriile principale după care ar trebui să te ghidezi atunci când îți alegi televizorul. Ea este legată de diagonala acestuia.

 

În caz că te întrebi ce este exact această rezoluție, o să încercăm să îți explicăm cât de simplu se poate. Rezoluția este modul în care pixelii sunt împărțiți pe ecran. Tot mai accesibile pe piață devin televizoarele cu rezoluție 4K, pe care ți le recomandăm dacă ești interesat de claritatea imaginii.

 

Ca să înțelegi mai bine, rezoluția 4K înseamnă că ai 3840 de pixeli pe orizontală și 2160 pe verticală. Dacă totuși nu ești interesat de claritatea imaginii, poți apela și la un televizor cu rezoluție Full HD, adică 1920 de pixeli pe 1080.

 

Caliatea imaginii

 

Dacă mai sus am vorbit despre cum mărimea televizorului nu determină dacă el este bun și despre cum rezoluția contează mai mult, urmează și ultima piesă din puzzle. Urmează să vorbim despre tehnologiile din spatele ecranelor și cum determină ele calitatea imaginii.

 

Mai întâi trebuie să vedem care sunt principalele opțiuni de pe piață. Așa că, atunci când te duci să alegi un televizor, vei avea de ales dintre LCD, LED, QLED și OLED. Mai mult ca sigur că aceste denumiri ți-au mai ajuns pe la urechi, doar că n-ai avut răbdare să stai și să ciești cu ce te ajută fiecare. Așa că, lasă-ne să te luminăm puțin. O să le împărțim pe cele patru în două categorii.

 

Dacă ești interesat de niște culori vii și de o calitate a imaginii bună, te poți orienta către un televizor OLED sau QLED. Oricare ar fi nevoile tale, îți recomandăm un TV Samsung, pentru că au printre cele mai bune tehnologii de pe piață.

 

Dacă nu te interesează atât de mult calitatea, și vrei doar să urmărești emisiunile și serialele tale preferate, îți recomandăm un TV Samsung smart cu tehnologie LCD sau LED. Are toate funcțiile de care ai nevoie, doar că imaginile nu o să fie atât de colorate ca în cazul celor de mai sus. În plus, cele LCD și LED sunt și mai ieftine.